Raed Arafat anunță că s-ar putea lua noi restricții în zonele afectate

Dacă va continua creșterea numărului de infectări, autoritățile ar putea impune restricții noi, a confirmat, duminică seară, Raed Arafat.

I.C., luni 13 iulie 2020 , 08:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noile restricții vor putea fi impuse în anumite zone, nu la nivelul întregii țări, a arătat secretarul de stat în MAI.

Adio, munte și mare?

Întrebat dacă în momentul acesta s-ar putea pune „stop la mare” pentru a evita răspândirea virusului, Raed Arafat a arătat că nu este posibil.

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat, făcând referire la perioada situației de urgență, când s-a putut limita deplasarea între localități.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

Izolarea anumitor zone

„Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a avertizat Raed Arafat.

El a explicat că este posibil să se impună restricții în anumite zone, „dacă vedem o situație continuă să explodeze în anumite județe”.

„Punctele fierbinți”

Șeful DSU a precizat că în prezent avem cinci zone cu un număr foarte mare de cazuri - București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat.

„Sunt diferite aspecte pe care le calculează colegii de la INSP. De exemplu, la INSP avem reguli pentru localitățile mai mici, cu 3 la mie răspândire comunitară, dar la localitățile mari sunt alte reguli pe care ei știu cum să le calculeze și cum să zică dacă riscul a ajuns la un nivel”, a arătat Raed Arafat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si