Dacă se respectă regulile prevăzută în interior, la așteptare, în deplasare spre secțiile de vot și oamenii înțeleg nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oameni la vot. Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale, trebuie evitate la maxim și să nu aibă loc, ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activități. ”, a declarat vineri Raed Arafat.

Citeste si: Carantină prelungită în Berceni și Clinceni. Care este rata de infectare în cele două localități

Avertismentul lui Raed Arafat vine în contextul în care s-au aplicat reguli speciale de protecție sanitară la alegerile locale din 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Au fost obligatorii utilizarea măștii şi distanţarea de 1 metru, iar alegătorii au trebuit să își dezinfecteze mâinile, atât la intrarea, cât și la ieșirea din secția de votare.

Reguli la fel de severe trebuie respectate și de participanții la procesul electoral din 6 decembrie. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Starea de alertă, modificată de Guvern. Mai multă libertate de mișcare în ziua alegerilor

Alegeri parlamentare 2020. Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, în debutul ședinței de guvern, că Executivul adoptă astăzi o modificare a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de CNSU. Modificările sunt făcute pentru a le permite românilor o mai mare libertate de mișcare în ziua alegerilor, duminică 6 decembrie.

Alegeri parlamentare 2020.  Ludovic Orban a anunțat vineri că românii vor circula liber pe 6 decembrie,  în ziua  Alegerilor parlamentare, până la ora 1,00 noaptea. ''Să le permitem întoarcerea acasă", a explicat Orban.

Alegeri parlamentare 2020.  Premierul României a precizat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între orele 23:00 şi 5:00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi personalul tehnic şi cel auxiliar, potrivit Agerpres. 

Citeste si:   Ultima ședință de guvern înainte de alegeri. Cine primește bani de la buget

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a adoptat Hotărârea numărul 56  care, printre altele, prevede propunerea ca „membrii birourilor electorale și alte persoane implicate în organizarea alegerilor parlamentare să circule fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si