Raed Arafat, dezvăluiri șocante despre externările românilor infectați cu COVID-19

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat, luni, la dezbaterea din Comisia juridică a Senatului asupra proiectului de lege privind carantina şi izolarea, că unii pacienți confirmați cu coronavirus care au cerut externarea la cerere au revenit în stare extrem de gravă direct la Terapie intensivă. El a încercat să-i convingă pe senatorii juriști că riscurile externării unor români confirmați cu COVID-19 sunt extrem de mari și pentru familie și pentru alte persoane.

R.I., luni 13 iulie 2020 , 18:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat le-a spus senatorilor că i-au fost aduse la cunoştinţă trei cazuri din Bucureşti ale unor pacienţi uşor asimptomatici care au refuzat internarea şi starea lor s-a agravat." Ultimul caz este acum câteva zeci de minute la care au intervenit colegii... Era un caz de COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore la data de 6

iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu Glasgow scor 8, adică comatos şi s-a trimis în Terapie intensivă ca să poată să-l asiste şi să vadă dacă poate să-l scoată sau nu", a declarat Arafat în Senat.

Citeste si: O femeie a infectat cu coronavirus 71 de oameni după ce a mers o singură dată cu liftul

"Pe alt pacient, acum o zi sau două, tot acelaşi serviciu l-a găsit acasă în scop cardiac şi echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea cu simptome uşoare şi merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizaţi adecvat, nu spun medicilor care este starea lor şi că starea lor se agravează, se ţin până în ultimul moment şi familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat", a mai spus Arafat, la dezbaterea legii carantinei din Comisia juridică a Senatului. 

Citeste si: Asistentă medicală de 48 de ani din Sibiu, ucisă de coronavirus

Citeste si: Starea de urgență, prelungită încă o lună! Se întâmplă într-o țară de lângă Marea Neagră

Raed Arafat, lecții despre asimptomatici în Senat

Raed Arafat a mai spus că PSD are un amendament care presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala, iar asta înseamnă că toată lumea intră in spital. El a adăugat că nu este înţeles termenul „asimptomatic”, care înseamnă că o persoană le poate infecta pe altele, însă la ea nu se manifestă sau nu se vede boala.

Acesta a mai spus că, în cazul în care „asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

Citeste si: Știrea care a paralizat România! Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia

„În amendamentul PSD îi băgaţi pe toţi la spital pentru că asimptomaticii transmit în continuare boala. Văd neînţelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii dar la el nu se vede boala”, a afirmat Raed Arafat luni în Comisia juridică a Senatului.

Acesta a precizat că „din punctul nostru de vedere, dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare” „Dacă asimptomaticul stă mai mult cu familia, îi infectează. Oamenii trebuie să ştie că asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infectile de covid sunt infecţii cauzate de asimptomatici. Pentru ca e pacient, este pozitiv, chiar daca e asimptomatic. Pacientul poate sa transmita familiei si la toti din jurul lor”, a completat Arafat.

Scandal pe "internarea forțată"

Senatorul PNL Iulia Scântei s-a întrebat ce se va întâmplă cu asimptomaticul care nu respectă reglementările şi va ieşi din casă. Unul dintre amendamentele PSD presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala. De asemenea, majoritatea social-democraţilor din Comisia juridică sunt de părere că internarea forţată poate fi impusă doar de un magistrat, un judecător.

Citeste si: Război politic total pe legea izolării și carantinei. Guvernul răspunde după atacul PSD

În schimb, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a afirmat, la discuţiile în Comisia juridică a Senatului pe marginea proiectului de lege privind carantina şi izolarea, că nu ar trebui ca un magistrat să fie implicat, deoarece ar putea fi considerat că acesta se implică în zădărnicirea combaterii bolii.

Comisia juridică a discutat luni proiectul de lege privind carantina şi izolarea în vederea adoptării unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, Senatul urmează să voteze iniţiativa legislativă, aflată în procedură de urgenţă, în calitate de for decizional. La finele zilei de luni, s-a decis amânarea discuțiilor din comisia juridică pentru marți.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce avere are Cozmin Gușă? Politicianul a acumulat un capital impresionant Ce avere are Cozmin Gușă? Politicianul a acumulat un capital impresionant
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si