VIDEO | Un tânăr de 32 de ani, ucis de noua tulpină Delta Covid-19. România, tot mai aproape de valul 4

Un român de 32 de ani a murit după ce s-a infectat cu tulpina dublu mutantă a coronavirusului. Bărbatul era nevaccinat și revenise recent dintr-o călătorie internațională! Dar majoritatea cazurilor de acest fel descoperite la noi se răspândesc în comunitate. Varianta indiană este mult mai contagioasă și poate genera în săptămânile următoare valul 4 al pandemiei!

Author: Georgiana Balaban joi 08 iulie 2021 , 14:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

57 de cazuri cu tulpina indiană au fost identificate în țara noastră. Cele mai multe sunt în Argeș, Ilfov și București. Apar, însă, focare și în Moldova. 3 oameni au murit până acum: o femeie în Argeș și doi bărbați din Bacău. Amândouă victimele au călătorit în străinătate înainte de a se infecta. Nu erau vaccinate și sufereau de mai multe afecțiuni. Cea mai tânără victimă avea doar 32 de ani.

Raed Arafat a vorbit despre situația României în privința tulpinii Delta. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mărturisit că țara noastră se află într-o situație controlabilă în momentul de față.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă  a anunțat ce se întâmplă în România cu tulpina COVID-19 Delta. Raed Arafat a transmis că acum suntem într-o situaţie controlabilă, dar că prin mobilitate şi mersul în alte ţări, este posibil să se înregistreze o creştere a cazurilor cu această tulpină şi în ţara noastră.

Citeste si: De ce nu consumă Raed Arafat carne?! Mâncarea preferată a secretarului de stat

Medicul a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, cât de periculoasă devine pentru România varianta Delta.

Ce a declarat Raed Arafat

„Varianta Delta este în creştere ca preponderenţă în toată lumea, nu numai în România, vedem că e în creştere aproape în toată Europa şi vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situaţie controlată şi într-o situaţie foarte bună la acest moment, dar prin mobilitatea şi prin ieşirea din ţară şi mersul în alte ţări unde varianta Delta este prezentă, este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mult creştere pe linia variantei Delta. Acum, măsurile care se iau, toate sunt condiţionate de incidenţă. Adică măsurile care se relaxează, dacă creşte incidenţa din nou, revenim la măsurile care se aplicau pe incidenţe. Pentru data de 1 august, nu pot să vă spun la acest moment ce alte măsuri se vor lua, dar clar este o ţintă data de 1 august după o analiză a situaţiei epidemioligice în România şi pandemice din lume”, a afirmat Arafat.

Șeful DSU a mărturisit că singura soluție să scăpăm de virus este vaccinarea.

Citeste si: Arafat: „Un pacient care urma să fie transferat la Spitalul Foişor a decedat înainte de a fi preluat de ambulanţă.”

raed arafat situație românia tulpina delta
Raed Arafat - despre pandemia Sars-Cov-2.[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat, despre cum putem evita valul 4 al infectării cu Sars-Cov-2

„Rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluţie pentru cel puţin a evita un impact grav al infectării şi acest lucru se vede în alte ţări unde, chiar dacă a crescut numărul cazurilor acolo semnificativ, totuşi impactul pe secţiile de terapie intensivă nu este la fel ca înaintea vaccinării şi cei vaccinaţi care fac variante noi sunt mult mai puţini decât cei care nu sunt vaccinaţi. Rămâne recomandarea că vaccinarea este soluţia pentru a evita un val patru grav şi, normal, nimeni nu poate să garanteze care va fi mersul lucrurilor în următoarea perioadă, este posibil să fie o creştere, este posibil să fie o creştere contralabilă cum a fost până acum, totul depinde şi de noi, şi de respectarea regulilor minime de sănătate care există”, a explicat Arafat.

Citeste si: Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile- FOTO. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

Arafat a fost întrebat dacă poate fi evitat valul patru al infectării cu Sars-Cov-2. El a replicat: „Nu pot spune acest lucru, nimeni nu poate spune că putem evita cu totul, adică să nu apară nimic, mai ales că România nu trăieşte într-o bulă de sticlă. Călătorim, ne mişcăm, este mobilitate şi spre România şi dinspre România în alte părţi şi mai ales în perioade de concedii. Să spunem că vom evita 100% şi vom rămâne în situaţia actuală, care este foarte favorabilă, nu cred că cineva poate garanta acest lucru. Însă să putem să avem o situaţie controlabilă, mai ales prin creşterea numărului celor care au imunitate şi sunt vaccinaţi, asta da, este posibil”.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă, din acest moment, cu nunțile


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si