Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată, astăzi, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, 18 state sunt considerate periculoase şi au fost incluse pe lista roşie.

Author: Alina Raducu vineri 18 iunie 2021 , 11:30

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe lista roşie cu risc epidemiologic se află următoarele state: Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India, din cauza noilor variante contagioase de COVID-19.

Însă cele mai multe destinaţii de vacanţă sunt pe lista verde, deci nu se vor impune niciun fel de restricţii la întoarcere în țară.

Ce state se află pe lista cu risc epidemiologic ridicat?

Conform ultimei decizii a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, 18 ţări sunt pe lista roşie, în acest caz vor fi impuse restricţii pentru persoanele care vin din aceste zone. Pe lista roșie se află și: Seychelles şi Maldive, destinaţii de vacanţă în care merg și românii în această perioadă.

Citeste si: A fost depistată o nouă variantă de COVID-19 și mai contagioasă într-un oraș din Rusia

Pe lista galbenă se află statele: Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka şi Guyana.

Pe lista verde au mai fost incluse câteva state printre care și destinaţiile de vacanţă preferate de români, și anume: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.

Documentul atașat de CNSU poate fi accesat AICI.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?

Cei care vor veni din zonele aflate pe lista verde nu mai au nevoie de niciun document

România a introdus lista roşie în data de 14 mai 2021.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a afirmat atunci Raed Arafat.

Citeste si: Președintele Iohannis: „Estonia este cu mult înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si