
1 din 2 | Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

2 din 2 | Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată
Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată, astăzi, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, 18 state sunt considerate periculoase şi au fost incluse pe lista roşie.
Pe lista roşie cu risc epidemiologic se află următoarele state: Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India, din cauza noilor variante contagioase de COVID-19. Însă cele mai multe destinaţii de vacanţă sunt pe lista verde, deci nu se vor impune niciun fel de restricţii la întoarcere în țară.
Ce state se află pe lista cu risc epidemiologic ridicat?
Conform ultimei decizii a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, 18 ţări sunt pe lista roşie, în acest caz vor fi impuse restricţii pentru persoanele care vin din aceste zone.
Citeste si: A fost depistată o nouă variantă de COVID-19 și mai contagioasă într-un oraș din Rusia
Pe lista galbenă se află statele: Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka şi Guyana.
Pe lista verde au mai fost incluse câteva state printre care și destinaţiile de vacanţă preferate de români, și anume: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.
Documentul atașat de CNSU poate fi accesat AICI.
Citeste si: Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?
Cei care vor veni din zonele aflate pe lista verde nu mai au nevoie de niciun document
România a introdus lista roşie în data de 14 mai 2021.
”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a afirmat atunci Raed Arafat.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.