Raffaella Carra a murit. De ce boală suferea "Regina televiziunii"?

Raffaella Carra a murit. Aşa-numita „Regina a televiziunii italiene” suferea de o boală crută cu care s-a luptat în ultimii ani.

Author: Andreea Stoica marți 06 iulie 2021 , 08:48

Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani
Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raffaella Carra a murit luni, 5 iulie 2021, la vârsta de 78 de ani. Ea era bolnavă de cancer care a chinuit-o în ultimii ani și care se generalizase.

Raffaella Carra se bucura de aura unei legende a muzicii şi a televiziunii italiene, fiind iubită şi adorată şi de publicul din străinătate. "Regina televiziunii italiene" a fost prezentă neîntrerupt pe micile ecrane, decenii întregi, până în urmă cu doi ani. Și în ţara noastră, Raffaella Carra a fost unul dintre numele care a reușit să treacă de barierele cenzurii comuniste.

Raffaella Carra a murit luni, la 16:20, după "o boală nemiloasă"

„Raffaella Carra s-a stins din viaţă luni, la 16:20, după o boală nemiloasă care i-a cuprins corpul său fragil, dar atât de plin de energie”, anunță un comunicat al familiei, citat de Agerpres. „A fost o forţă de neoprit, care a urcat-o pe culmile star system-ului mondial, o voinţă de fier care nu a părăsit-o până în ultimul moment, astfel încât nimeni nu a ştiut cât de grea i-a fost suferinţa”, adaugă comunicatul.

Citeste si: Este doliu în lumea televiziunii. O frumoasă prezentatoare TV a murit

Cel care i-a fost partener în ultimii ani, Sergio Japino, a scris într-un mesaj: „Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

Raffaella Carra s-a născut la Bologna la 18 iunie 1943. Ea a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi, şi în comedia muzicală „Scaramouche” (1965). În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public.

Raffaella Carra era numită "Regina televiziunii italiene"
Raffaella Carra era numită "Regina televiziunii italiene"

Raffaella Carra, un succes răsunător

Raffaella Carra a obţinut un succes răsunător în 1984 cu „Pronto, Raffaella”, care a avut o audienţă impresionantă.

După aceea, a devenit apoi prezentatoare a programului „Domenica in” (1986) la televiziunea publică Rai, iar în 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5, pentru a se întoarce apoi în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”.

Citeste si: Doliu în lumea presei! A murit renumitul jurnalist Florin Condurățeanu

După o pauză de patru ani pe care i-a petrecut la Madrid, unde a condus programul „Hola Raffaella” pentru televiziunea spaniolă, ea s-a întors în Italia în 1995, unde s-a reimpus ca regină a micilor ecrane cu programul „Carramba! Che sorpresa” (1995-97 şi 2002), emisiune inspirată din variete-ul britanic „Surprise, surprise”.

Raffaella Carra
Raffaella Carra

Raffaella Carra a continuat seria de succese cu emisiunile „Carramba! Che fortuna” (1998-2000 e 2008) şi „Segreti e... bugie” (1999), la televiziunea publică Raiuno.

În 2001, a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo. În plus, în 2004 a condus programul „Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea „Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă.

În 2007, a fost lansată „Raffica Carra”, o compilaţie video-muzicală care face o trecere în revistă a carierei sale prolifice.

Jurat la emisiunea The Voice of Italy 

În 2013, Raffaella Carra revine pe micile ecrane în chip de „jurat” al emisiunii de talente muzicale „The Voice of Italy”, iar în acest an este lansat şi ultimul său album, „Replay”.

În 2015, Raffaella Carra a condus pe Raiuno show-ul „Forte forte forte”, în paralel cu „The Voice of Italy”, iar în 2019 a prezentat ultimul său program, „A raccontare comincia tu”, pe postul public Raitre.

Raffaella Carra a murit luni, 5 iulie 2021
Raffaella Carra a murit luni, 5 iulie 2021

Citeste si: Zi de doliu în lumea sportivă! Renumitul comentator sportiv Ion Ghițulescu a murit

Funeraliile sale vor fi simple şi scurte, aşa cum şi-a dorit Raffaella, a cărei ultimă dorinţa a fost ca trupul ei să fie incinerat.

Raffaella Carra, extrem de populară în Europa şi America Latină

Raffaella Carra a fost o figura extrem de populara atat in occidentul Europei cat si in America Latina atat datorita albumelor lansate de-a lungul vietii, cat si a nenumaratelor show-uri TV de succes pe care le-a prezentat sau in care a aparut.

A aparut si in mai multe filme realizate la Hollywood, dupa ce a semnat cu celebra casa de productie 20th Century Fox.

Citeste si: Luminița Gheorghiu a murit! Drama neștiută prin care a trecut actrița

Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani
Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani

Raffaella Carra, pe numele sau adevarat Raffaella Maria Roberta Pelloni, si-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrand la programe pentru televiziunea publica italiana. "La RAI am avut de toate. Cand vad unele imagini imi amintesc de epoca respectiva, dar nu obisnuiesc sa ma vad pentru ca nu mi-a placut sa fac asta niciodata", marturisea vedeta.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara "Tuca Tuca", scrisa de fostul sau partener Gianni Boncompagni, "Tanti Auguri", devenit un fel de imn al comunitatii gay din Grecia, si "A far l'amore comincia tu". Cantaretul italian Tiziano Ferro i-a dedicat, in 2007, o melodie, "E Raffaella e mia".

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si