Raluca Turcan, anunț important despre majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la un post Tv, făcând referire la creşterea pensiilor cu 40% că Guvernul nu tinde spre acestă majorare artificială, vehiculată de social-democraţi, precizând că aceştia pot spune mâine să crească cu 60%, că “doar nu îi doare gura“ şi nu sunt la guvernare, să ţină economia funcţională.

Author: Alina Raducu duminică 28 februarie 2021 , 12:58

Raluca Turcan, anunț important despre majorarea pensiilor
Raluca Turcan, anunț important despre majorarea pensiilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chestionată de ce PNL a promis majorarea pensiilor cu 8% în campania electorală, iar după ce a ajuns la putere a constatat că nu sunt bani şi nu mai majorează pensiile, Turcan a declarat că nu poate afirma că a fost o promisiune de majorare a pensiilor cu 8%, ci în programul de guvernare, a fost asumată plata pensiilor majorate cu 14% la 1 septembrie 2020 pentru 2021.

Pensiile vor putea fi indexate raportat la rata inflaţiei şi 50%, spune Raluca Turcan

Aceasta a mai spus că exista dorinţa ca pensiile să fie indexate raportat la rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial brut, iar această majorare se va face începând cu 1 ianuarie 2022.

Raluca Turcan a fost întrebată la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, de ce PNL a promis majorarea pensiilor cu 8% în campania electorală, iar după ce a ajuns la putere a constatat că nu sunt bani şi nu mai majorează pensiile.
“În primul rând nu pot să afirm că a fost o promisiune de majorare a pensiilor cu 8%. În programul de guvernare, am asumat următoarele lucruri. O dată, să asigurăm în anul 2021 plata pensiilor majorate cu 14% la 1 septembrie 2020, care înseamnă un efort bugetar de aproximativ 7,7 miliarde de lei în plus şi care conduce la o subvenţie din partea a bugetului de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat pe partea de pensii de 16 miliarde de lei.În momentul de faţă, avem această subvenţie la bugetul de pensii primită de la bugetul de stat. În acelaşi timp exista dorinţa ca pensiile să fie indexate raportat la rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial brut. Această majorare se va face începând cu 1 ianuarie 2022. (…) Pentru că bugetul pe anul 2021 este unul de situaţie de criză, economia încă nu şi-a revenit post pandemie şi avem în continuare alocate resurse semnificative pentru stimularea includerii oamenilor afectaţi de pandemie pe piaţa muncii şi sprijinirea angajatorilor”, a explicat ministrul Muncii.

Citeste si: Medicul Rafila avertizează: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României

Ministrul Muncii a  afirmat că Guvernul nu tinde către această majorare a pensiilor cu 40% aşa cum cere PSD

Întrebată dacă nu crede că Guvernul va plăti electoral pentru deciziile fiscale şi sociale din acest an, Raluca Turcan a răspuns: “Realitatea este că PSD a gândit în permanenţă electoral şi nu poate să se dezică de această logică pur electorală. Noi punem cifrele pe masă şi cifrele astea sunt. Până la urmă, ca o economie să meargă şi o ţară să prospere, ai nevoie de investiţii. Am alocat anul acesta cel mai mare nivel al investiţiilor din ultimii 10 ani cu siguranţă în condiţiile în care şi anul trecut în plină criză economică nivelul investiţiilor a fost record. Mergem pe o sumă alocată investiţiilor de aproximativ 61 de miliarde. Premierul a cerut foarte apăsat să crească colectarea, să reducă risipa, intrăm cu reforme substanţiale pe partea de pensii, pe partea de salarizare în sistemul public şi cu măsuri active pentru susţinerea angajatorilor şi menţinerea locurilor de muncă”.

Ministrul Muncii a precizat că această majorare a punctului de pensie cu 40% decisă de PSD ”a fost hotărâtă din pix”.

Ea a precizat că a fost lansat softul în baza căruia se strâng toţi indicatorii din toate dosarele de pensii astfel încât în maxim doi ani de zile cinci milioane de dosare să fie introduse în format electronic.

Citeste si: Mai multe localități din Ilfov au trecut în scenariul roșu din cauza Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si