Orban, anunț despre decontarea transportului şcolar: „Trebuie emise normele metodologice”

Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat referitor la decontarea transportului şcolar că va avea loc o discuţie despre acest subiect la prima şedinţă a coaliţiei. Acesta a mai precizat că trebuie emise normele metodologice în acest sens şi în această chestiune sunt implicate ministerele Educaţiei, Dezvoltării şi Transporturilor.

Alina Raducu, sâmbătă 27 februarie 2021 , 17:37

Orban, anunț despre decontarea transportului şcolar: „Trebuie emise normele metodologice”
Orban, anunț despre decontarea transportului şcolar: „Trebuie emise normele metodologice”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Cătălin Toma demarat o discuție despre transportului şcolar şi a menționat că nu pot fi decontate cheltuielile elevilor pentru că Ministerul Transporturilor nu a emis normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

„Avem o mare problemă: decontarea transportului şcolar.

Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei: Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către consiliul judeţean şi avem decontare. Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm. Aşteptăm găsirea unei soluţii cât mai rapid, la nivel central, şi de aceea vă rog, domnule preşedinte Orban, să treceţi pe agenda dumneavoastră această chestiune”, a afirmat Cătălin Toma, la întâlnirea regională de sâmbătă privind Mecanismul de rezilienţa şi redresare, precum şi oportunităţile pentru accesarea fondurilor europene şi bugetul pentru anul 2021, de la Focşani.

Ce spune liderul PNL despre decontarea transportului școlar al elevilor? Când va fi posibil acest lucru

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să ajungă la o înţelegere pe această temă.

„Acolo problema este simplă: trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri.

La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a mai adăugat Orban.

Citeste si: Raluca Turcan, anunț important despre o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si