Rămășițele a 215 de copii, descoperite pe locul unei vechi școli

Descoperire macabră pe locul unei vechi școli din Canada. Gropi comune cu sute de cadavre de copii sunt cercetate de echipe comune de arheologi și biologi.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 29 mai 2021 , 16:50

Pot fi găsite și alte cadavre, deoarece există mai multe zone de căutat pe terenul școlii[Sursa foto: CTV News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rămășițele a 215 de copii, unii cu vârsta de până la trei ani, au fost găsite îngropate pe locul celei mai mari școli rezidențiale indigene din Canada, potrivit Examiner.com.

Unul dintre oficialii guvernamentali canadieni a declarat într-un comunicat de presă că rămășițele au fost confirmate weekendul trecut cu ajutorul radarului care pătrunde în sol. Pot fi găsite și alte cadavre, deoarece există mai multe zone de căutat pe terenul școlii, a spus Rosanne Casimir.

Citeste si: Un om a mâncat un șarpe veninos pentru a se feri de COVID-19. Medicii, uimiți de rezultat

Un genocid petrecut după 1915 în Canada

Anterior, directoarea citată de CTV News a descris descoperirea ca pe o „pierdere de neconceput despre care s-a mai vorbit până acum, dar niciodată nu a fost documentată cu probe la Kamloops Indian Residential School”.

Un raport din urmă cu mai bine de cinci ani de către o Comisie pentru Adevăr și Reconciliere a detaliat maltratările dure aplicate copiilor indigeni la instituțiile canadiene.

Citeste si: Tragedie. Două fetițe au murit după contactul cu un insecticid toxic. Al treilea copil, în stare critică

Se spunea în raport că cel puțin 3.200 de copii au murit pe fondul abuzului și neglijenței și că au fost raportate cel puțin 51 de decese doar la școala Kamloops între 1915 și 1963.

„Acest lucru readuce în atenție cu adevărat problema școlilor rezidențiale și rănile din această moștenire de tip genocid împotriva indigenilor ”, a declarat Terry Teegee, șeful regional al Adunării Primelor Națiuni pentru Columbia Britanică.

Citeste si: JURNALISTĂ MOARTĂ DUPĂ VACCINARE


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si