Rata de promovare în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a crescut cu aproape 2% după contestaţii, ajungând la 34,1%

Un număr de 884 de absolvenţi de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă au promovat examenul după soluţionarea contestaţiilor. Astfel, după depunerea a peste zece mii de contestaţii şi recorectarea lucrărilor, rata de promovare în sesiunea de toamnă a examenului a crescut cu aproape 1,9 procente, ajungând la 34,1%.

Author: Catalina Popa sâmbătă 05 septembrie 2020 , 18:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, după soluţionarea contestaţiilor, este de 34,1%, în creştere cu aproape un procent, în raport cu sesiunea august-septembrie 2019 (33,4%).

Comparativ cu  rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (31,5%) se constată o majorare de 1,9%”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Preotul care le recomanda credincioşilor gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, diagnosticat cu COVID-19

O singură notă de 10 la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 

Astfel, 884 de absolvenţi declaraţi respinşi după prima corectare a lucrărilor au fost admişi după recorectarea acestora, numărul final al celor care au obţinut diploma în această sesiune ajungând la 11.742. Dintre aceştia, 7.543 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 4.199 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

„Rata de succes pentru promoţia din anul şcolar 2019 – 2020 a crescut la 36,4% (de la 34%- înainte de contestaţii), în timp ce pentru promoţiile anterioare, ponderea candidaţilor promovaţi este de 30,5% (27,8% înainte de soluţionarea contestaţiilor)”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Trump, în mijlocul unui scandal uriaș, după ce i-ar fi numit "rataţi" şi "fraieri" pe soldaţii americani ucişi în războaie

La sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 42.747 de candidaţi şi s-au prezentat 34.462 de candidaţi.

În premieră pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului, unul dintre candidaţi a promovat examenul cu nota 10.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si