Razii de amploare ale polițiștilor. Au găsit un adevărat arsenal

Poliţiştii au făcut, duminică, zece percheziţii în cinci judeţe la persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. S-au găsit arme, muniţie şi proiectile.

Alex Dumitrescu, duminică 09 august 2020 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„De la primele ore ale dimineţii, sub coordonarea Direcţie Arme, Explozivi şi Substanţa Periculoase, poliţiştii de la Arme din judeţele Vâlcea, Dolj, Brăila, Caraş-Severin şi Harghita au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare.

Au fost vizate persoane cercetate în cadrul a 5 dosare penale, în care se desfăşoară cercetări sub aspectul nerespectării regimului armelor şi muniţiilor”, a transmis, duminică Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, la locuinţele percheziţionate, au fost  găsite şi indisponibilizate: o armă letală şi 30 bucăţi de muniţie letală, alte 3 arme neletale (una cu aer comprimat de tir sportiv şi două tip airsoft, cu posibilitatea de folosire proiectile metalice), 178 de proiectile metalice, de calibru 4,5 mm, 50 grame de pulbere, 38 capse de iniţiere, un dispozitiv metalic folosit la încărcărea artizanală a cartuşelor de vânătoare şi 6 dispozitive de fixare pulbere cartuş.

Weekend plin de percheziții și descinderi

Și sâmbătă au avut loc descinderi la nivel național, la persoane bănuite de tâlhărie și trafic de droguri.

„La nivel naţional sunt în desfăşurare 20 de descinderi, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, inclusiv infracţiuni grave precum tâlhărie şi trafic de droguri. Ieri, pe întreg teritoriul ţării a avut loc o acţiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care deţin ilegal arme şi aparţin unor grupări infracţionale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane. Ca urmare a acţiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a anunţat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft.

Amenzi record

S-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 130.000 de lei.

„În ceea ce priveşte menţinerea ordinii şi siguranţei publice la nivelul întregii ţări, ultimele 24 de ore, au acţionat aproximativ  9.000 de poliţişti şi 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost prinşi în flagrant delict 130 de autori de infracţiuni şi au fost depistate 8 persoane urmărite naţional sau internaţional. Poliţia Română a organizat 400 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilegale, în urma cărora au fost aplicate aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei”, a mai anunţat Dajbog.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si