„Faptul ca un sef din Politia Romana a iesit si si-a expus o parere personala in baza unui mandat pe care eu nu l-am acordat nu consider ca poate fi confundata cu o pozitie institutionala. Cu atat mai mult cu cat Ministerul Afacerilor Interne nu are competenta de a legifera”, a declarat minsitrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
 

Citeste si: Procurorii, ingrijorati de modificarile aduse Legilor Justitiei. Explicatiile sefei DNA

Ea a spus ca isi doreste ca polistii sa aiba anumite retineri, avand in vedere functia pe care o au, si sa nu se implice in politica.

„Eu imi doresc in aceasta conjuctura care s-a politizat foarte mult ca politistii sa fie retinuti si sa inteleaga ca sunt cei care aplica legea si ca aceasta meserie impune niste rigori. (...) Eu cred ca rigorile acestei functii impun o anumita retinere, eu cred ca politistii trebuie sa se tina departe de sfera politica si atat timp cat si-a expus (Radu Gavris, n.r.) public o parere personala fiind cunoscut ca un bun profesionist, si-a adus singur un deserviciu.(...) Nu se face o ancheta, este un politist crae si-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat”, a mai spus Carmen Dan.



Ministrul de Interne a adaugat ca un ministru membru al unui partid politic nu va „dezlantui un jihad impotriva unui politist specialist care si-a expus public o parere”, ci doar subliniaza faptul ca el ar fi trebuit sa ramana politist si sa nu intre in dezbateri politice.

„Nu asteptati ca un ministru membru al unui partid politic sa dezlantuie acum un jihad impotriva unui politist specialist, recunoscut, care a iesit si si-a expus public o parere personala.
Eu spun ca trebuia sa existe retinere, sa se inteleaga ca pe acest subiect care presupune multa discutie in tema politicului ar fi trebuit sa ramana ceea ce este, un politist bun, un specialist bun
”, a subliniat Dan.

Declaratiile ministrului de Interne vin dupa ce seful Serviciului Omoruri a vorbit, intr-un interviu pentru Digi24, despre efectele modificarilor Codurilor penale.

Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de proba ar duce inapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. in anii 90, la inceputul anilor 2000, orice fapta din spatiul public risca sa ramana cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor..., orice infractiune grava cu care ne ocupam si pentru care pot sa vorbesc poate sa ramana in continuare in libertate si sa comita aceste fapte ”, a spus comisarul Radu Gavris, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, pentru Digi24.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si