Reacție de ultima oră a MAE după amenințările Rusiei la adresa României

Ministerul Afacerilor Externe a respins categoric amenințările formulate de purtătorul de cuvânt al MAE rus și le consideră total neadecvate.

Author: Alex Dumitrescu vineri 14 august 2020 , 15:13

Soldați NATO în România
Soldați NATO
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„MAE reiterează că procesul aliat de consolidare a securităţii în regiunea Mării Negre este parte a răspunsului legitim şi conform dreptului internaţional la intensificarea provocărilor la adresa securităţii euroatlantice după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea şi aprofundarea de către Federaţia Rusă a eforturilor de militarizare a bazinului Mării

Negre.

În repetate rânduri, atât NATO, cât şi aliaţii au evidenţiat clar că măsurile adoptate în acest scop sunt pur defensive şi conforme cu angajamentele internaţionale, pe care Alianţa Nord-Atlantică le respectă strict. În acelaşi timp, Actul Fondator NATO- Rusia, invocat de partea rusă, se referă în Capitolul I, intitulat Principii, la respectul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a tuturor statelor, precum şi la dreptul acestora de a alege mijloacele în vederea asigurării propriei securităţi”, subliniază MAE.

MAE a reacționat după afirmațiile purtătorului de cuvânt al MAE rus referitoare la consolidarea prezenței militare americane și NATO pe teritoriul României.

„Este clar că astfel de tentative provocatoare nu vor rămâne fără un răspuns adecvat”

Joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a criticat desfășurarea în România a unei părți din unitățile militare americane retrase din Germania.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Miracol din pântecul meu” Deea Maxer a postat imaginea în 3 și a emoționat pe toată lumea- wowbiz.ro

Ea a catalogat decizia drept strategia NATO de crearea a unui „arc de tensiune” la granița de vest a Federației Ruse.

„Este clar că astfel de tentative provocatoare nu vor rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei. Acest fapt ar trebui luat în considerare şi în capitalele acelor ţări din Europa de Est, care zi şi noapte se gândesc ce ar mai putea să inventeze în materie de rusofobie, invitând pe teritoriul lor soldaţi americani.

Le sfătuim să cântărească minuţios toate riscurile şi să se gândească serios la consecinţe”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a MAE rusă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si