O femeie de 36 de ani din Galați a avut o reacție adversă severă după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu prima doză din serul produs de Moderna, transmite Viața Liberă.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în centrul de vaccinare din satul Corod, județul Galați. Din fericire, datorită îngrijirilor medicale pe care le-a primit de urgență, femeia și-a revenit. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: ”Numărul cazurilor de tromboză din anul 2019 și cu cel din 2020 este neschimbat”

Ce reacții adverse a avut femeia de 36 de ani după vaccinul Moderna

Femeia și-a pierdut cunoștința după administrarea vaccinului, dar i s-a acordat imediat primul ajutor și și-a revenit.

”Persoana a prezentat reacții adverse (hipertensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee) la cinci minute de la administrarea vaccinului. Medicul coordonator din centrul de vaccinare i-a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul”, a declarat Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Femeia a uitat să spună că este alergică

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea, mai scrie sursa citată. Persoana este cunoscută cu alergii (la acarieni – n.red.),

fiind în tratament, "lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, așa cum prevede procedura", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si