Recensământ 2022: Până la ce dată trebuie completat formularul de autorecenzare?

Recensământul 2022 a început pe data de 14 martie. Pentru prima dată, în România, autorecenzarea se poate face online. Românii pot completa formularele în două moduri: singuri sau asistați de un operator, ori în locații special amenajate.

Author: Madalina Grigore Thursday 17 March 2022 , 11:33

recensământ 2022 completare formulare autorecenzare

Până când se completează formularele de autorecenzare 2022?

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Recensământ 2022- completarea formularului de autorecenzare. Formularul a fost realizat astfel încât să nu aducă probleme celor care îl completează.

S-a ținut cont de faptul că aceștia nu ar putea avea parte de o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. 

Citeste si: Recensământ 2022: Care este data limită până când se depun formularele?

Fiecare persoană va avea un formular propriu, special situației în care se află. Chestionarele vor fi particularizate pentru persoanele căsătorite sau necăsătorite, absolvenților de facultate sau de liceu, pe categorii de vârstă, angajaților sau pensionarior.  

Până când trebuie completat formularul de autorecenzare?

Potrivit calendarului de desfășurare al Recensământului 2022, prima etapă, cea de autorecenzare, se desfășoară de luni, 14 martie, până pe data de 15 mai. 

După ultima zi în care se poate completa formularul de autorecenzare urmează, de pe 16 mai până pe 17 iulie 2022, colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în baza tabelelor.

Citeste si: Platformă Recensământ 2022: Unde şi cum se completează chestionarul online?

Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că procesele de la Recensământ sunt informatizate.

„Care sunt noutăţile mari ale acestui recensământ.

În primul rând, eliminarea completă a hârtiei. Este vorba de o informatizare a tuturor proceselor de culegere, prelucrare şi diseminare. Inclusiv la diseminare Institutul îşi propune o metodă inovatoare, astfel încât fiecare utilizator să poată să-şi construiască propriile statistici, interacţionând cu mediul informatic disponibil pe site-ul instituţiei. Al doilea lucru: transparenţă totală în pregătirea, culegerea şi prelucrarea datelor statistice. Aici, lucrul foarte important este că prin cadrul legal s-a constituit un Consiliu de Comunicare şi Transparenţă, condus de preşedintele Academiei Române, domnul academician Ioan Aurel Pop. Din acest consiliu fac parte reprezentanţi ai partidelor parlamentare, mass-media, ONG, mediul de afaceri, rectorul ASE, rectorul Universităţii Bucureşti. O altă noutate este că recensământul populaţiei pune la dispoziţie chestionarul atât în limba română, engleză, dar şi în limbile minorităţilor naţionale. În total chestionarul este disponibil în 18 limbi”, a spus Tudorel Andrei.

recensământ 2022

Completare formulare de autorecenzare

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Pașii care trebuie parcurși pentru autorecenzare

Pasul 1: formularul de pre-înregistrare, pe site-ul  www.recensământromânia.ro   în partea de sus a paginii există un buton portocaliu care se numește „PLATFORMĂ AUTORECENZARE”, care va deschide formularul de pre-înregistrare.

Apoi, potrivit explicațiilor, trebuie completate datele din formular. În prima secțiune se vor regăsi informații referitoare la capul gospodăriei (persoana de referință), în cea de-a doua parte locul de reședință obișnuită, în a treia secțiune membrii gospodăriei, iar în cea de-a patra secțiune locuințele secundare neocupate din gospodărie.

Citeste si: Recensământul populației 2022. Cum să completezi online formularul pentru a primi o zi liberă

Pasul 2: chestionarul de auto-recenzare. Se va deschide cu o copertă unde vor apărea toate informațiile necesare referitoare la procesul de auto-recenzare. Secțiunea pentru recenzarea locuinței va fi completată de capul gospodăriei (informațiile solicitate fac referire la: componenţa gospodăriei, lista membrilor gospodăriei, informaţii despre membrii gospodăriei, informaţii despre locuinţă). Secțiune de recenzare a persoanei va fi completată de capul gospodăriei, dar și de persoanele indicate în pre-înregistrare, iar apoi fiecare membru menționat va primi un chestionar. Pasul doi se termină cu o secțiue de finalizare unde sunt are loc o statistică a întrebărilor unde s-a răspuns și unde se va trimite chestionarul către baza de date. 

Pasul 3  presupune verificarea autorecenzării. După trimiterea chestionarului către baza de date a Recensământului se poate verifica dacă ați completat corect chestionarul accesând „VERIFICAREA AURORECENZĂRII” de pe site. În acest pas va fi nevoie de introducerea CNP-ului și va fi generată automat „DOVADA AUTORECENZĂRII”. 

În cazul în care chestionarul de recensământ nu a fost completat corect, veți primi un mesaj de eroare și va trebui să reluați procesul de auto-recenzare de la început.

Citeste si: Zi liberă Recensământ 2022: Cum se acordă şi cine beneficiază de liberul pentru autorecenzare?

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM duminică, 26 iunie 2022.  Cum e vremea în România Prognoza meteo ANM duminică, 26 iunie 2022. Cum e vremea în România
kfetele.ro
Prețuri Untold și Neversea. Cât costă patru zile de distracție Prețuri Untold și Neversea. Cât costă patru zile de distracție
spotmedia.ro
Momentul în care Patriarhul Kiril cade lat în biserică (Video) Momentul în care Patriarhul Kiril cade lat în biserică (Video)
spotmedia.ro
Insula din Grecia potrivită și pentru vacanțe romantice, și pentru familii cu copii: Ce... Insula din Grecia potrivită și pentru vacanțe romantice, și pentru familii cu copii: Ce poți face în Zakynthos (Galerie foto)
b1.ro
Șoferii români, ținta polițiștilor bulgari. Modul în care îți poți lua o țeapă pe... Șoferii români, ținta polițiștilor bulgari. Modul în care îți poți lua o țeapă pe drumurile din Bulgaria
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Află cât mai ai de trăit. Totul durează 10 secunde Află cât mai ai de trăit. Totul durează 10 secunde
doctorulzilei.net
Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simptom al unei boli periculoase Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simptom al unei boli periculoase
romaniatv.ro
Este alertă mondială! Belarus se alatură Rusiei, atac masiv cu rachete spre Kiev Este alertă mondială! Belarus se alatură Rusiei, atac masiv cu rachete spre Kiev
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si