Rectificare bugetară pozitivă. Cine va primi cele mai multe fonduri, în valoare de 3,5 miliarde de lei

Rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Executivul va fi pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi Ministerul Sănătăţii, peste 3,5 miliarde de lei.

Author: Andreea Bolocan miercuri 04 august 2021 , 17:02

Rectificare bugetară 2021 pozitiva bani fonduri romania
Rectificare bugetară 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe, rectificarea bugetară va fi pozitivă. Ministerul Sănătății, care va primi cele mai multe fonduri, va fi urmat de către Ministerul Fianţelor, pentru acţiuni generale, şi Ministerul Dezvoltării.

Reduceri de fonduri vor fi la Ministerul Muncii, peste 2,7 miliarde de lei, Curtea de Conturi şi Senat.

Ministerul Dezvoltării va primi fonduri de peste 1,8 miliarde de lei. Peste 7 milioane de lei va primi în plus şi Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, peste 6 milioane Ministerul Energiei, peste 5 milioane Ministerul Mediului, peste 3 milioane Ministerul Transporturilor şi peste 2 milioane Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Iohannis, anunț despre posibilele măsuri restrictive pentru nevaccinați: „Nu pot să accept măsuri care duc...”

La Senat se vor tăia fonduri

Administraţia Prezidenţială va primi bani la rectificarea bugetară, dar şi Secretariatul General al Guvernului, în timp ce de la Senat se vor tăia fonduri.

Camera Deputaţilor nici nu primeşte în plus, dar nici nu i se taie din fondurile alocate iniţial.

Senatul va primi mai puține fonduri[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Apărării, Ministerul de Externe şi Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii nu primesc bani suplimentar la rectificarea bugetară.

Ministerul Muncii, cele mai mari tăieri de fonduri

Cele mai mari tăieri de fonduri se vor înregistra la Ministerul Muncii, de unde Ministerul de Finanţe, condus intermar de premierul Florin Cîţu, îşi propune să taie peste 2,7 miliarde de lei. De asemenea, se vor tăia fonduri de la Curtea de Conturi şi de la Senat.

Citeste si: Mamele cu posibilități materiale reduse vor beneficia de un ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2021 se majorează la venituri cu suma de 1.000 mii lei prin majorarea veniturilor curente cu suma de 3.320.398 mii lei şi diminuarea subvenţiilor de la bugetul de stat cu suma de 3.319.398 mii lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 1.000 mii lei la credite de angajament şi credite bugetare. (2) Sistemul de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale pe anul 2021 se majorează la venituri cu suma de 28.293 mii lei, iar la cheltuieli se diminuează cu suma de 1.000 mii lei atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, excedentul majorându-se cu suma de 29.293 mii lei”, se arată în draftul OUG pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

În document este precizat și faptul că bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 aferent sistemului asigurărilor pentru şomaj se majorează la venituri cu suma de 371.500 mii lei.

”Bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 aferent sistemului asigurărilor pentru şomaj se majorează la venituri cu suma de 371.500 mii lei prin diminuarea veniturilor curente cu suma de 175.561 mii lei şi majorarea subvenţiilor de la bugetul de stat cu suma de 547.061 mii lei, şi la cheltuieli se majorează cu suma de 371.500 mii lei la credite de angajament şi credite bugetare. Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale instituit prin Legea nr.200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează la venituri cu suma de 124.810 mii lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 54.000 mii lei la credite de angajament şi credite bugetare, excedentul majorându-se cu suma de 70.810 mii lei”, se mai arată în document.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si