LIVE VIDEO | Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a s-au încheiat. Sicriul reginei, depus lângă cel al ducelui Filip de Edinburgh

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României). Funeraliile de stat au început la ora 12.00 și evenimentul public s-a încheiat la ora 19, ora României, fiind urmat de o slujbă privată. Peste 2.000 de invitați, șefi de state și de guverne, precum și membri ai caselor regale, au luat parte la procesiune.

Author: Diana Puiu luni 19 septembrie 2022 , 19:00

Regina Elisabeta a II-a  va fi înhumată astăzi. Peste 500 de șefi de stat vor fi prezenți la procesiune

Regina Elisabeta a II-a va fi înhumată astăzi. Peste 500 de șefi de stat vor fi prezenți la procesiune

[Sursa foto: fanatik.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, la final

UPDATE 19.20. Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

Citeste si: Lacrimi și emoții- familia regală lasă garda jos

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

inmormantare regina elisabeta

Regele Charles al III-lea, la slujba de la Capela St. George

[Sursa foto: BBC News]

Update- Slujba de la Capela St George 

La ora locală 16.20

(ora României 18.20) a început slujba de la Capela St George din Castelul Windsor, transmite BBC News. Windsor este un loc pe care Regina Elisabeta a II-a l-a numit "acasă" și unde ea și ducele Filip de Edinburgh s-au izolat în timpul pandemiei.

Prima rugăciune din cadrul slujbei de înmormântare: „Adu-ți aminte, Doamne, de roaba Ta Elisabeta, care a mers înaintea noastră cu semnul credinței și acum se odihnește pe veci”.

Slujba din Capela St George

[Sursa foto: BBC News]

Slujba simplă care are loc la Capela Sf. George a fost decisă de însăși Regina Elisabeta înainte de moartea ei. Serviciul religios este condus de David Conner, decanul de la Windsor.

Binecuvântarea va fi rostită de Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury. La ora 21.30 (ora României) o ultimă slujbă religioasă va avea loc, doar cu membrii familiei, chiar înainte de depunerea în locul de veci.

Ultima oprire a Reginei Elisabeta a II-a- Castelul Windsor

UPDATE 18.00. Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns luni, înainte de ora locală 16:00 (18:00 ora Romaniei), la Castelul Windsor, în a cărui capelă, St. George, va fi înmormântată în cursul serii, alături de soţul său, ducele de Edinburgh.

regina elisabeta a II-a

Sicriul Reginei a ajuns la Palatul Windsor

[Sursa foto: BBC News]

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Cortegiul care a însoţit sicriul, aflat în maşina mortuară regală sub escortă militară, mergând cu viteză redusă, a parcurs pe jos cei aproape cinci kilometri de pe Long Walk, aleea care duce la reşedinţa regală în care suverana îşi petrecea cea mai mare parte din timp.La Capela St George din castel, un loc obişnuit pentru botezuri, nunţi şi înmormântări regale, va avea loc o ceremonie religioasă la care vor participa aproximativ 800 de invitaţi.

UPDATE 17.30. Înaintea acestui ultim drum, sicriul, montat pe un afet de tun tras cu ajutorul unor frânghii de marinari din Royal Navy, a străbătut în procesiune străzile din centrul capitalei britanice până la Arcul Wellington, urmat de regele Charles al III-lea, prinţul William de Wales şi alţi membri ai familiei regale.

De la Arcul Wellington, sicriul reginei Elisabetei a II-a, care a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de domnie, a ajuns la Castelul Windsor, la aproximativ 35 de kilometri vest de Londra.  

UPDATE 16.30.  Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, în numele poporului român într-un mesaj transmis pe Twitter după participarea la  funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru "această mare pierdere".

UPDATE 16.15. Zeci de mii de oameni îi aduc un ultim omagiu Reginei Elisabeta pe drumul care leagă Westminister Abbey de Castelul Windsor:

regina elisabeta a II-a

Zeci de mii de oameni s-au adunat pe drumul care leagă Westminster de Castelul Windsor pentru un ultim omagiu adus reginei înainte de înmormântare

[Sursa foto: BBC News]
  

UPDATE 15.30. După încheierea slujbei funerare,  sicriul Reginei a fost plasat din nou în Dricul funerar de stat. Soldații care desfășoară operațiunea fac parte din Batalionul 1 a Gărzii de Grenadieri. 

Dricul funerar se va îndrepta la Castelul Windsor pentru o slujbă la Capela St George, la ora 16:00 BST (18.00, ora României). Sunt așteptați în jur de 800 de invitați, un eveniment la scară mai mică decât cel de la Westminster.

Mai târziu, în cursul serii, Regina va fi înmormântată într-un serviciu privat de familie, care va fi și mai intim. În timp ce vehiculul părăsește Wellington Arch, este interpretat din nou imnul național. Regele Carles al III-lea, Regina Consoartă și alți membri ai familiei regale se deplasează cu mașina.

UPDATE 14.50. Arhiepiscopul de Canterbury i-a adus un ultim omagiu regretatei Regine Elisabeta a II-a în timpul slujbei de la Westminster Abbey, spunând că a avut o „viață abundentă” și a oferit „un serviciu iubitor” țării sale.

În timpul predicii sale, Justin Welby a recunoscut că Familia Regală este îndurerată în „cel mai strălucitor” moment al existenței sale.

Citeste si: Gestul impresionant făcut de Meghan Markle în fața sicriului Reginel Elisabeta

Westminster Hall își va închide porțile la ora 06:30, atunci când sicriul reginei va fi mutat la Westminster Abbey, fiind redeschise la ora 08.00 pentru invitaţii la înmormântare.

Citeste si: VIDEO| La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au avut loc incidente de securitate, după ce un bărbat a vrut să ia stindardul regal aflat la baza catafalcului

Premierul Liz Truss şi Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului vor vorbi l înmormântare, iar predica va fi ținută de Preasfinţitul Justin Welby.

Citeste si: Joe Biden a ajuns la Londra pentru a asista la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

După aeastă procesiune, sicriul va fi urcat pe afet și purtat în procesiune în capitala britanică, până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner.

Înainte de înhumare va avea loc o slujbă la ora 17.00, la Capelă, în prezenţa a peste 800 de persoane.

Joe Biden a ajuns la Londra pentru a asista la funeraliile Reginei 

Președintele SUA, Joe Biden, dar și alți demnitari şi capete încoronaţi care vor lua parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au început să sosească la Londra.

Joe Biden a aterizat, sâmbătă seara, în apropierea capitalei sub înaltă supraveghere. Președintele SUA va participa duminică seara la o recepţie găzduită de  regele Charles III la Palatul Buckingham  pentru demnitarii prezenţi.

Întâlnirile diplomatice au început sâmbătă, când regele Charles al III-lea a primit reprezentanţii celorlalte 14 naţiuni ale Commonwealth-ului, printre care Canada, Noua Zeelandă şi Australia.

Citeste si:  Ce tradiții de înmormântare trebuie respectate în Casa Regală a Marii Britanii?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si