Restricțiile au fost prelungite în Capitală. Când scăpăm de mască

Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a avut, sâmbătă, o şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 24 aprilie 2021 , 09:31

prefectul Alin Stoica
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunț cu privire la eliminarea restricțiilor în București[Sursa foto: Facebook / Alin Stoica]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat sâmbătă, după ședința Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență București, că restricțiile au fost prelungite în București, însă

incidența a scăzut în prezent sub 4 la mia de locuitori, urmând ca atunci când rata coboară sub 3 să existe noi relaxări.

" În sedinta de astăzi au fost prelungite măsurile pe care le știți cu toții. Următoarele derogări: Pentru următoarea vineri, 30, Vinerea Mare, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20, în loc de ora 18", a declarat Alin Stoica.

Citeste si: O femeie s-a trezit cu “față de elefant” după ce și-a făcut vaccin anti-COVID

Derogări în noaptea de Paște

Prefectul Capitalei a confirmat vineri că restricțiile care sunt în vigoare acum în București se vor prelungi sâmbătă pentru următoarele două săptămâni, dacă în acest interval rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 rămâne mai mare de 3,5 la mia de locuitori.

Din fericire, vor exista însă derogările deja anunțate pentru Paștele ortodox și pentru Ramadan, a adăugat prefectul Alin Stoica.

Citeste si: VIDEO| Bucureștenii ar putea renunța la masca de protecție în următoarea perioadă

Ce restricții rămân în vigoare în Capitală

"În principiu vor fi menţinute măsurile actuale, cu derogările prevăzute în HG 432/2021, derogări pentru ziua de 30 aprilie şi pentru nopţile de Paşte şi de Ramazan", a precizat, vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica. Incidenţa de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori comunicată de GCS vineri pentru Bucureşti a fost de 4,15.

Pe 10 aprilie, CMBSU a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20,00 şi a prelungit măsurile dispuse deja.

Citeste si: Ce vedete din România au avut COVID-19. Din păcate, temutul virus a luat de lângă noi câțiva artiști de renume

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00- 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00- 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.

Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5,00- 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

În zilele de luni- joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5,00- 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00- 5,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00- 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu.

Bucureștenii ar putea renunța la masca de protecție în următoarea perioadă

S-ar putea renunța la masca de protecție în spațiile deschise în perioada imediat următoare. Este anunțul prefectului capitalei care a spus că rata de infectare este în scădere, și ca atare, sunt luate în calcul și alte măsuri de relaxare.

În 2-3 săptămâni am putea renunța la masca de protecție în spațiile deschise dacă Bucureştiul va ajunge la o rată de infectare de sub 3,5 la mie, spune prefectul capitalei. Tot atunci, am putea avea parte și de alte măsuri de relaxare, precum redeschiderea sălilor de sport, terasele și magazinele să fie deschise până la ora 21.

Mai mult- se ia în calcul și renunțarea la carantina de weekend, în schimb, va rămâne valabilă carantina de noapte pe toată durata săptămânii.

Citeste si:  VIDEO-Poliția are deja doi suspecți în cazul bărbatului ucis în Brașov

Totodată, am putea asista și la alte relaxări, atunci când 50% din populația capitalei va fi vaccinată, dar spun autoritățile, că cel mai probabil se va atinge această țintă abia la toamnă. Până atunci, singurul loc unde vom putea sta sigur fără mască de la 1 iunie este la plajă, pe litoral.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si