Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că a cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor de la maternitatea din Timişoara unde au fost găsite cazuri de coronavirus şi a recomandat ca aceste teste să se lucreze la Clinica de Boli Infecţioase. "Să sperăm că este un test fals pozitiv", afirmă el, spunând că patologia la nou-născut nu este atât de frecventă.

G.B., marți 07 aprilie 2020 , 19:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Ieri am schimbat directorul DSP-ului din Timiş, urmează să facă acea anchetă epidemiologică. Eu am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor de acolo pentru a vedea... sunt zece nou-născuţi, cinci din Timişoara, cinci din judeţele limitrofe, care au ieşit cu un test pozitiv. Să sperăm că este un test fals pozitiv. Am recomandat să se lucreze la un alt laborator, la cel al Clinicii de Boli Infecţioase, pentru a vedea dacă într-adevăr rezultatul este pozitiv. Ştiu că patologia la nou-născut nu este atât de frecventă şi nici atât de gravă şi atunci vrem să verificăm tot ce a fost testat până la acel moment”, a declarat Nelu Tătaru, marţi, la Braşov.

Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor”

Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor

El nu exclude să fie şi o eroare de testare în cazul nou-născuţilor care au ieşit pozitiv cu coronavirus.

Citeste si: S-a început testarea pentru al doilea posibil tratament pentru Covid-19

"Sunt testări care la vârste fragede... nici nu avem reactivitate, nici nu avem prea mare replicare. Din toate studiile şi clusterele pe care le-am urmărit, că au fost în China, în Spania sau în Italia, nu am regăsit la vârste atât de mici. Şi atunci putem găsi şi o eroare de testare, dar în acest moment am cerut retestarea la Clinica de Boli Infecţioase”, a mai afirmat Nelu Tătaru.
Un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în cazul Maternităţii Odobescu, unde 25 de cadre medicale şi paciente au fost infectate cu coronavirus, iar testele în cazul a zece bebeluşi au fost pozitive.

Citeste si: Interviu exclusiv cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Se măresc sau nu pensiile și alocațiile? Amănunte la Știrile Kanal D, de la ora 19.00

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, se fac cercetări într-un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase.

Citeste si: Bucureşti: 20 dosare penale pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată, după ce mai multe persoane au fost depistate circulând pe stradă cu adeverinţe false de la angajatori

”În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase şi implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuţi şi a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă, în cadrul Maternităţii Odobeşti a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important. Când ar putea avea loc probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului? Iată cum se schimbă materia pentru examene

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si