
1 din 2 | Reteță de cornulețe de post de se topesc în gură

2 din 2 | Reteță de cornulețe de post de se topesc în gură
Rețeta de cornulețe de post de se topesc în gură. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de cornulețe de post de se topesc în gură. Sunt foarte simplu și rapid de preparat de către orice gospodină!
Reteță de cornulețe de post de se topesc în gură. Iată cea mai gustoasă rețetă de cornulețe de post de se topesc în gura, așa cum le făcea bunica!
Ingrediente necesare pentru această rețeta delicioasă
Pentru rețeta de cornulețe de post de se topesc în gură se folosesc următoarele ingrediente:
250 g făină
70 g zahăr
60 ml ulei
60 – 80 ml apă minerală
3 g praf de copt
esență de vanilie
puțină sare
150 g gem de prune
100 g miez de nucă
Reteță de cornulețe de post de se topesc în gură
Cum să pregatești cornuletele de post care se topesc în gură?
Mai întâi, se pune într-un vas uleiul, apa minerală rece, zahărul și esența de vanilie.
Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!
Apoi, bunica amesteca făina cu praful de copt și sarea și o cernea direct peste amestecul lichid. După, trebuie frământa până când aluatul căpăta o consistență elastică.
Când este gata, puneți aluatul într-o folie de plastic și îl puneți în frigider pentru aproximativ jumătate de oră.
Mai apoi trebuie să pregătiți umplutura pentru cornulețele de post de se topesc în gură. Gemul îl punți într-un vas și adăugați miezul de nucă tocat. După care, se amesteca până se omogeniza.
Citeste si: Cum să faci cea mai bună negresă de post. Desert rapid pentru Postul Paștelui
După aproximativ 30 de minute de când a fost pus aluatul în frigider, acesta se scoate și se întinde într-o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, după care îl tăiați în fâșii de aproximativ 6-7 cm lungime și 3 cm grosime. Apoi,puneți linguriță mică de umplutură pe unul dintre capetele fâșiei de aluat și apoi le rulați.
Urmează să așezați cornulețele în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Citeste si: Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Cornulețele se pun la copt în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute sau până când suprafața cornulețelor devenea rumenită ușor.
La final, dați cornulețe prin zahăr vanilat înainte de a se răci.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.