Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile copilăriei pentru mulți dintre români. Este un desert ce se prepară foarte rapid și ușor. Vă prezentăm o rețeta tradițională pentru o plăcintă cu mere, foarte gustoasă și aromată.

Iată ce trebuie să faci pentru rețeta de plăcintă cu mere, ca aceasta să fie pufoasă și savuroasă!

Ingrediente plăcintă cu mere

Pentru blaturi

  •  500 g făină;
  •  200 g unt moale/untură;
  •  100 g smântână;
  •  1 ou;
  •  150 g zahăr;
  •  2 fiole zahăr vanilat;
  •  10 g praf de copt;
  •  1 vârf de cuțit de sare;

Pentru umplutură

  •  1, 5 kg mere;
  •  3 linguri zahăr;
  •  1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră;

Citeste si: Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert

Mod de preparare

Mai intai incepem cu umplutura, pentru a se putea răci. Pentru umplutura plăcintei cu mere, se spală merele, se dau pe răzătoarea mare. Se pun la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Se adaugă și scorțișoara după 5 minute. După care se amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, apoi se dă de pe foc și se lasă la răcit.

Într-un bol mare, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. După care se pune și smântâna, care se amestecă până la omogenizare.

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

Astfel, separat, pentru aluatul de plăcintă cu mere, se combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn.

Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Se pune prima foaie în tavă și se așază umpltura deasupra.

Mai apoi se întinde și a doua bilă de aluat și apoi se acoperă cu ea umplutura din tavă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.

În final, se scoate din cuptor și lasă la răcit. Dacă vrei, presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.

Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri