Reţetă de dovlecei pane. Dovlecei pane reteta simpla si rapida. Rondele de dovlecel in crusta aurie si crocanta, cu miez moale si cremos. Ce bunatate de vara! Mai ales daca ii mancam alaturi de un sos de smantana sau iaurt cu usturoi. 

Ingrediente dovlecei pane

2 dovlecei
4 ouă
sare

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

piper
un varf de cuțit cu boia de ardei dulce
făină albă
mărar uscat sau verde
ulei

Mod de prepapare-dovlecei pane

Dovleceii se spală,se curăță de coajă și se taie felii rotunde puțin mai grosuțe. Ouăle se bat bine cu piper, sare, mărar uscat și boia de ardei. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fiecare felie de dovlecel se presară cu puțină sare și lăsăm să mai iasă apa din ei.

Într-o tigaie punem ulei la încins ceva mai mult. Pe o farfurie întinsă punem niște făină albă. Trecem fiecare felie de dovleac prin făină albă, ou bătut, iar făină și iar ou, apoi le punem in uleiul încins și le prăjim pe ambele părți.

Le scoatem pe un platou în care punem niște șervețele de bucătărie.

Ce beneficii au dovleceii pane?

Scleroza multiplă. Studii făcute asupra populaţiilor din America Centrală, unde această legumă face parte din alimentaţia zilnică, au arătat că în aceste zone scleroza multiplă este practic necunoscută. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 şi alte substanţe active din coaja dovlecelului protejează  teaca de mielină de distrucţie.

Supragreutatea. Mâncărica de dovlecei preparată prin fierbere şi bine condimentată este ideală pentru vară şi pentru cei care vor să slăbească.

Este uşoară, foarte digerabilă şi ţine neaşteptat de bine de foame. Conţine fibre alimentare, potasiu şi foarte puţine calorii (100 de grame de dovlecei proaspeţi au mai puţin 15 calorii), fiind un adevărat antidot pentru kilogramele în plus.

Miopie, cataractă, boli oculare.   În general, aportul de vitamina A şi de luteină adus de către dovlecei este foarte important pentru menţinerea sănătaţii ochiului. Sunt recomandaţi cu precădere persoanelor de vârsta a treia, pe care le protejează de afecţiunile oculare specifice.

Cancerul. Un studiu făcut de Universitatea din Massachusetts, Statele Unite, pe 1271 de subiecţi cu vârste de peste 66 de ani hrăniţi cu o alimentaţie preponderent vegetariană, bogată în vitamina A (printre care pe primele locuri se situa dovlecelul) a dovedit că incidenţa diferitelor forme de cancer a fost cu aproape 30% mai redusă decât la grupele martor, care au avut o alimentaţie obişnuită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si