Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de dulceață de căpșuni, după rețeta bunicii, pentru micul dejun sau diverse preparate.

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dulceaţă de căpşuni, un desert plin de savoare cu o aromă irezistibilă. Reţeta de la bunica este păstrată cu sfinţenie de câteva generaţii, iar rezultatul este unul extrem de bun.

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dacă vrei să încerci reţeta veche a bunicii de dulceață de căpșuni, fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și fructe frumos confiate, atunci iată toți pașii pe care să-i urmezi:

Ingrediente- Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii 

  • -1 kg fructe 
  • -1 kg zahăr
  • -250 ml apă
  • -3-4 felii de lămâie
  • -vanilie (opțional)

Citeste si: Reţete vechi de prăjituri de casă: Cum se prepară Alba ca Zăpada, celebrele pişcoturi ale bunicii sau "caisele" cu cremă?

Mod de preparare - Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii 

Începeți cu  alegerea fructelor, contează foarte mult. Fructele trebuie să fie tari, sănătoase. Nu uita că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. După care, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.

Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Este indicat ca  dulceața de căpșuni   să se lase până a doua zi, acoperită cu un tifon ud sau un șervet. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.

După o zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele se adaugă la sfârșit doar cât să dea în clocot.

Apoi punem dulceața de căpșuni rapidă fierbinte în borcane curate, uscate, sterilizate.

Citeste si: Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri