Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de dulceață de căpșuni, după rețeta bunicii, pentru micul dejun sau diverse preparate.

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
In articol:
- Ingrediente- Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
- Mod de preparare - Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dulceaţă de căpşuni, un desert plin de savoare cu o aromă irezistibilă.
Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dacă vrei să încerci reţeta veche a bunicii de dulceață de căpșuni, fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și fructe frumos confiate, atunci iată toți pașii pe care să-i urmezi:
Ingrediente- Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
- -1 kg fructe
- -1 kg zahăr
- -250 ml apă
- -3-4 felii de lămâie
- -vanilie (opțional)
Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Mod de preparare - Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Începeți cu alegerea fructelor, contează foarte mult. Fructele trebuie să fie tari, sănătoase. Nu uita că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. După care, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.
Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Este indicat ca dulceața de căpșuni să se lase până a doua zi, acoperită cu un tifon ud sau un șervet. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.
După o zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele se adaugă la sfârșit doar cât să dea în clocot.
Apoi punem dulceața de căpșuni rapidă fierbinte în borcane curate, uscate, sterilizate.
Citeste si: Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr
