Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă

Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă. Vă oferim o reţetă specială de dulceaţă de căpșuni, pe care trebuie neapărat să o încercaţi în această primăvară.

Dulceaţa de căpsuni fără apă se prepară doar cu trei ingrediente şi fără strop de conservant, astfel căpşunile își vor păstra nu doar culoarea, ci şi deliciosul parfum al fructelor.

Totodată, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul este din fructe sfărâmate în timp ce dulceaţa păstrează fructele întregi, având şi mai mult zahăr, deci este şi mai dulce. Astfel, pentru dulceaţ ade căpșuni se foloseşte 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fruct, în cazul căpşunilor fiind nevoie şi de lămâie. 

Iată cum se prepară dulceața de căpșuni fără apă

Ingrediente- Dulceaţă căpsuni fără apă

1 kilogram de căpşuni  

1 kilogram de zahăr  

zeama de la o jumătate de lămâie

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

Cum se prepară dulceața de căpșuni fără apă?

Mai întâi, se spală căpşunile după care se rup codiţele însă fructele se aşează întregi într-un vas. Peste căpşuni se toarnă apoi zahărul, iar vasul se pune peste noapte în frigider sau în cămară, într-un loc răcoros.

 

A doua zi se pun căpşunile la fiert cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o şi se lasă la fiert, la foc mic, adunând din când în când spuma care se formează deasupra oalei. 

Citeste si: Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp

Astfel, dintr-un kilogram de căpşuni vor ieşi aproximativ 3 borcane mici, care se spală, se limpezesc bine şi se scufundă apoi într-un vas cu apă clocotită pentru a le steriliza. La fel se procedează şi cu capacele. După ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, se adaugă zeama de lămâie şi apoi opriţi focul.  

Pentru a verifica dacă a fiert suficient, luaţi cu o lingură puţin gem de căpşuni din oala în care au fiert fructele şi puneţi pe farfurie.

Iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Apoi, puneţi fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc.




Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri