1 din 3 | Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?
2 din 3 | Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?
3 din 3 | Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?
Reţetă de drob cu ouă fierte. Drobul de miel este tradițional pentru masa de Paște, iar rețeta de mai jos este absolut delicioasă.
Reţetă de drob cu ouă fierte. Secretul celui mai bun drob de miel stă și în cum alegi carnea pentru preparatul tradițional de Paște. Astfel, pentru o rețetă de drob reușită, se folosesc organele de la miel. Atenție la textura organelor și culoarea lor. Mai exact, textura trebuie să fie fermă, ușor alunecoasă, lucioasă și fibroasă, iar culoarea trebuie să fie un roșu sănătos.
Ingrediente pentru drob de miel cu ouă fierte
500 g organe de miel un prapure de miel
3 linguri ulei
4 ouă fierte tari
3 ouă crude o ceapă un căţel usturoi o legătură ceapă verde sare piper
Pentru uns:
3 linguri ulei sau 20 g unt
Cum prepari drobul de miel cu ouă fierte
Vezi întâi cât timp se fierb ouăle, pentru ca ele să iasă perfecte pentru rețeta ta. Se spală, se curăță și se toacă mărunt ceapa şi usturoiul.
Se lasă 10 minute, apoi se trag de pe foc și se lasă la răcit. Se toacă organele cât mai mărunt la mașina de tocat, blender sau la cuțit.
Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte
Se unge o tavă de chec sau de cozonac cu unt sau cu ulei, se îmbracă apoi cu prapurele de miel curățat, spălat și bine uscat. Se pune în formă peste prapure jumătate din compoziția cu organe, se aşază ouăle fierte în linie, pe mijloc, se acoperă cu restul de compoziție și se nivelează cu o spatulă.
Citeste si: Ouă umplute: Rețete delicioase de Paşte 2022
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.