Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022. Iată o rețetă delicioasă de tiramisu! Vezi cât de simplu se prepară deseetul cu care sigur îți vei impresiona invitații de Paște!

Author: Alina Raducu marți 19 aprilie 2022 , 15:31

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022.  Pe lângă rețetele tradiționale de Paște, puteți opta și pentru un desert delicios făcut în casă, care va fi apreciat de toți membrii familiei.

Tiramisu este un desert savuros care poate fi pregătit în doar câțiva pași. Este gustos, aromat și foarte ușor de făcut acasă. Mai jos îți vom prezenta rețeta de tiramisu, pas cu pas!

Iată ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun tiramisu pentru sărbătorile pascale!

Reţetă tiramisu. Un desert ideal pentru masa de Paşte 2022

Ingrediente:

  • 200 ml cafea tare
  • 40 ml coniac
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 150 g pişcoturi
  • 2-3 linguri cacao

Citeste si: Pasca fără aluat: Reţeta specială de Paşte 2022

Mod de preparare:

Mai întâi, se prepară cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Gălbenuşurile se separă de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Citeste si: Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Apoi, gălbenuşurile se mixează cu zahărul circa 2 minute, până ce acesta se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri.

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022

Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022

Astfel, cu ajutorul mixerului, brânza mascarpone se amestecă cu crema de gălbenuşuri. Totul se mixează timp de 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

După care, mixați albușurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. În siropul de cafea cu coniac se pun pișcoturile şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Citeste si: Drob de pui: Reteta delicioasa pentru cei care nu consuma carne de miel

La final, se întinde restul de cremă, iar pe deasupra se ornează cu cacao. Desertul se pune la frigider cel puţin 3 ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si