260 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia şi din Marea Britanie

Un număr de 260 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia şi din Marea Britanie, printre aceştia din urmă fiind persoane fără adăpost, personal navigant şi persoane care erau spitalizate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

G.B., marți 02 iunie 2020 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 1 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 70 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Turcia şi a 190 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", arată MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt persoane fără adăpost, personal navigant şi persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităţilor britanice în vederea repatrierii.

260 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia şi din Marea Britanie

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Istanbul-Bucureşti şi Bucureşti-Londra-Bucureşti.

Citeste si: Alte nouă decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus / Bilanţul a ajuns la 1.288

Citeste si: Reguli de ultim moment pentru cei care vor să meargă la pescuit

Citeste si: Gem de căpşuni, reţeta bunicii: Uşor de făcut şi delicios

români repatriați

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în ţară şi a doi cetăţeni ai Republicii Turcia, a doi cetăţeni ai Republicii Elene şi a unui cetăţean al Republicii Islamice Iran, rezidenţi în România.

Citeste si: Unde te poti aseza cu prosopul pe plaja? Vicepreședinte ANAT a spus ce reguli TREBUIE respectate!

Potrivit MAE, aceste demersuri au permis deplasarea şi a 124 de cetăţeni străini către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi a 58 de cetăţeni turci către Republica Turcia.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si