Gem de căpşuni, reţeta bunicii: Uşor de făcut şi delicios

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Dulceaţa de căpşuni şi lămâie se obţine din căpşuni proaspete, bine coapte, zahăr şi lămâie.

A.M.S., marți 02 iunie 2020 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Este ideală la micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri. Dacă vreţi să obţineţi un gem delicioas, iată secretul bunicii: spuma trebuie înlăturată de fiecare dată când se formează!

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Iată cât de simplu se face!

Vă prezentăm, aşadar, reţeta buncii pentru gemul de căpşuni. Este uşor de făcut şi delicios!

Gem de capşuni reţeta bunici. Ingrediente:

3 kg de capsuni

2 kg zahar

3 lamai

500 ml apa

Citeste si: Arunci codiţele de la căpşuni? Nu mai face asta! Motivul te va uimi

Gem de capsuni reteta bunicii

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Mod de preparare:

Intr-o cratita de 4 l se pun apa cu zaharul la fiert pentru a obtine siropul.

Gem de căpşuni. Separat, capsunile se spala cu grija, se curata de frunzulite apoi se pun intr-o cratita.

Gem de capsuni reteta bunicii

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Fiecare lamaie se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie feliute. Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.

Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert cca 10 minute. Adaugam capsunile, impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic. Atentie- cand se formeaza spuma, se inlatura, scrie bucataria-romaneasca.ro.

Gemul de capsuni se tine pe foc cca 60-80 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Gem de capsuni reteta bunicii

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Cum ştim că gemul este gata

Gemul este gata atunci cand capata o consistenta gelatinoasa.

Putem face proba: luam o lingura de gem, o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca. Prin racire vom vedea ce consistenta a capatat, daca este gata sau o mai lasam pe foc.

Cand este gata se lasa sa se racesca cateva momente, apoi se pune in borcane sterilizate, se pun capacele si le rasturnam cu capul in jos pentru cateva minute.

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Se intorc in pozitia normala si se lasa sa se racesca, apoi se pun la rece in camara.

Sfat: Borcanele de gem le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate cu apa fierbinte.

Gem de capsuni reteta bunicii

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Beneficiile consumului de capsuni

Capsunile sunt foarte gustoase si au putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa.

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Bogate in vitamine

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Acestea au o multime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, contin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.

Mai mult, problemele legate de constipatie pot fi inlaturate printr-un consum de capsuni.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

Contribuie la arderea grasimilor

Capsunile contin o substanta numita antocianina, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grasime.

In plus, au foarte putine calorii, asa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Imbunatatesc sanatatea ochilor

Antioxidantii din capsuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afectiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.

De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a intari corneea si retina ochiului.

Citeste si: Căpşunile cu gust de plastic se găsesc în această perioadă în piețe. Mare grijă! Ce conţin, de fapt

Adjuvant in lupta cu cancerul

Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidantii care pot contribui la prevenirea cancerului, stiut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.

Totodata, capsunile contin si alti antioxidanti care indeparteaza rapid radicalii liberi si neutralizeaza potentialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Amelioreaza inflamatiile

Antioxidantii si fitochimicalele care exista in capsuni ajuta inclusiv la micsorarea sau ameliorarea inflamatiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.

Potasiu necesar inimii

Altfel spus, capsunile contribuie la reglementarea circulatiei sanguine, fiindca potasiul este un nutrient sanatos necesar inimii.

Citeste si: VIDEO. Cum recunoastem legumele proaspete

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Scad colesterolul

Capsunile contin substante care lupta impotriva densitatii scazute a lipoproteinelor, colesterolul rau din sange, care formeaza placa arteriala, scrie sfatulmedicului.ro.

De aceea, consumul lor previne aparitia diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.

Bune in perioada prenatala

Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per portie.

Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Amelioreaza anemia

Capsunile sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie usoara. Unul dintre beneficiile consumului de capsuni este faptul ca revitaminizeaza organismul.

Citeste si: De ce sunt scumpe capsunile romanesti

In plus, au proprietati nutritive importante, care asigura o alimentatie corespunzatoare si pot combate anemia. Totodata, ele lupta impotriva insomniei.

Contribuie la frumusetea tenulu

Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care va imbunatati elasticitatea pielii.

Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.

Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Gem de căpşuni reţeta bunicii. Mentin sanatatea oaselor

Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si