Școlile trec în online de săptămâna viitoare. Anunțul lui Vlad Voiculescu

Elevii vor învăța de acasă de săptămâna viitoare. Vlad Voiculescu a făcut anunțul îngrijorător, din cauza numărului mare de infectări cu Sars-COV-2.

Author: Georgiana Balaban luni 27 septembrie 2021 , 16:32

școli închise din nou vlad voiculescu

Vaccinare - Vlad Voiculescu.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși au trecut doar două săptămâni de la începerea școlilor, elevii revin la învățământul online. Cazurile COVID-19 cresc de la o oră la alta. Pe lângă obligativitatea certificatului verde, dar și a noilor restricții, școlile sunt tot mai aproape să se închidă.

Anunțul a venit din partea fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Citeste si: De ce există diferența de raportare a persoanelor decedate de COVID-19

Pe 13 septembrie 2021 s-au deschis școlile și grădinițele din România. Anul trecut școala online le-a dat bătăi de cap școlarilor, dar și părinților. Unii dintre ei sperau să revină totul la normal și să meargă la școală în format fizic. Cu doar puțin timp în urmă, fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un anunț alarmant cu privire la funcționarea școlilor. S-au înregistrat tot mai multe cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

Școli închise din nou

Tulpina Delta continuă să facă ravagii. În urmă cu doar câteva zile, mai multe localități au trecut în scenariul roșu și au intrat în carantină. În prezent, tot mai multe școli au trecut în mediul online. Vlad Voiculescu a afirmat că 100% toate școlile vor trece în online începând de săptămâna viitoare.

Citeste si: Alexandru Rafila- acuzații dure la adresa Ministrului Sănătății. Ce se întâmplă cu cifrele deceselor COVID-19

școli închise din nou vlad voiculescu

Fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu.

[Sursa foto: Facebook]

„Toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii. În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%.", a mărturisit Vlad Vociulescu.

Citeste si: Țara care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 zilnice din lume

De când s-au deschis unitățile de învățământ au apărut mai multe controverse. Părinții erau îngrijorați că minorii se pot infecta cu noul coronavirus, chiar dacă poartă masca de protecție în unitățile școlare.

În urma acestui anunț îngrijorător, Vlad Voiculescu a ținut să precizeze că toate spitalele sunt în acest moment pline. El a transmis și un mesaj empatic, astfel îndeamnă toată populația să aibă grija de sănătatea lor, indiferent de ce măsuri o să introducă din nou guvernul.

„Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele- inclusiv cele pentru copii- sunt pline!”- a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Mai multe școli și grădinițe au intrat deja în regim online. Prefectura București a anunțat duminică că elevii și preșcolarii din 16 școli și grădinițe din București vor desfășura cursurile în sistemul online din cauza depisării unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Anunțul a fost transmis printr-un comunicat de presă emis după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Lista completă cu instituțiile vizate de noile măsuri:

Școala gimnazială nr.162- sector 1
Școala gimnazială nr. 149 – sector 3
Grădinița Răsărit nr. 2 – sector 3
Școala Primară Spectrum -sector 3
Grădinița Arlechino&Friends- sector 3
Școala Gimnazială Mexic- sector 3
Școala Gimnazială nr. 54- sector 3
Scoala Gimnazială Just4Kids- sector 3
Școala Gimnazială Petrache Poenaru- sector 5
Școala Gimnazială Principesa Margareta- sector 5
Grădinița Nr. 269- sector 5
Grădinița Nr. 245- sector 5
Grădinița Hilary Clinton- sector 6
Grădinița Nr. 210- sector 6
Grădinița Nr. 217- sector 6
Școala Gimnazială Nr. 161- sector 6

Citeste si: Se închid școlile în Capitală?! Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a rupt tăcerea. Elevii revin la învățământul online


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si