"Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum, deci nu va mai fi nevoie de restricţiile care opresc acum transmiterea. Pentru ce ne vaccinăm? Pentru a încheia pandemia. E singura soluţie", a precizat, miercuri, la un post Tv, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a menționat că vaccinarea anti-COVID-19 ar fi singura soluţie pentru stoparea pandemiei.

Tot el a mai spus că ”transmiterea comunitară este cea care dictează setul de măsuri” de relaxare.

”Firecare zi pe care o pierdem în această cursă a vaccinării are costuri care se traduc în decese, decese care încep să fie evitabile(...) Mai este şi un alt pericol, uitaţi-vă că sunt tot felul de variante emergente. Vaccinarea rămâne singura soluţie”, a afirmat Andrei Baciu.

Andrei Baciu: „Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum”
Andrei Baciu: „Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Adevărul despre decesele COVID-19 din România. Noul ministru al Sănătății îi dă dreptate lui Vlad Voiculescu

Andrei Baciu a ținut să precizeze faptul că nu există vreo formă de contrângere sau obligativitate în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, ci va râmâne la alegerea fiecărei persoane, precizând că în acest context trebuie să conteze mai mult avantajele.

”Nu va exista nicio formă de constrângere, nicio formă de obligativitate. Este un lucru pe care nu l-am discutat niciodată şi nu îl vom discuta deloc, dar contează mult mai mult avantajele.

Pentru că atunci când în cadrul unei companii o bună parte din angajaţi sunt vaccinaţi asta ce înseamnă că riscul de a dezvolta un focar, riscul de a te îmbolnăvi sau de a transmite acest virus unui coleg, cuiva care trece pe acolo, scade către minim, deci acestea sunt avantajele din punct de vedere economic, practic”, a mai declarat Andrei Baciu.

Citeste si: Guvern: eliminarea restricţiilor şi redeschiderea economiei se face treptat. Care sunt pașii până la 1 iunie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si