Valeriu Gheorghiță: 90% din infectările COVID de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări legate de vaccinarea obligatorie și a vorbit și despre faptul că peste 89% din secvențierile făcute săptămâna trecută arată că sunt infecții cu varianta Delta a coronavirusului.

Author: Andreea Bolocan miercuri 04 august 2021 , 21:35

Valeriu Gheorghiță anunt importatn vaccinare obligatorie
Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Varianta Delta are tendința de a deveni dominantă în România”

În cadrul unei emisiuni TV, medicul Valeriu Gheorghiță a atenționat populația României, declarând că numărul de infectări cu coronavirus este în creștere de câteva săptămâni, iar varianta Delta are tendința de a deveni dominantă la noi în țară.

"Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României . Practic, în săptămâna 30 (26 iulie- 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este- aș putea spune- cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice", a declarat Valeriu Gheorghiță miercuri, la Digi24.

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre virusul mutant Lambda, apărut în Peru

Singura metodă de a ne proteja de COVID-19 este vaccinarea

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a spus că imunizarea populației rămâne cea mai eficientă metodă de protejare împotriva coronavirusului.

"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficiența se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces și a formelor grave de îmbolnăvire".

"Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vaccinală. Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta", a avertizat medicul. 

Citeste si: OMS îndeamnă la un moratoriu al vaccinării cu a treia doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii septembrie 2021

Vaccinarea nu va fi obligatorie[Sursa foto: PixaBay]

În perioada ce urmează, cazurile vor continua să crească

Cu părere de rău, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că în România, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut, însă nici în perioada ce urmează, lucrurile nu se vor liniști.

"Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști", a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Cu toate acestea, el afirmă că, în momentul de față, nu se ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii

"Nu s-a discutat acest lucru.(...) Fiecare țară este suverană când face propria politică de vaccinare, dar în România(...) nu este cazul de a se discuta a acest moment de vaccinarea obligatorie". 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si