Cu toții simțim nevoia unui venit suplimentar, iar acest lucru îi îndeamnă pe mulți români să-și apeleze la un job part-time.

De obicei, un job part-time presupune 30 de ore de muncă sau mai puțin în fiecare săptămână, asta înseamnă 4-6 ore zilnic. Printre cele mai căutate locuri de muncă part-time se numără social media manager și asistent virtual privat.

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

”Vorbim despre joburi care nu necesită un program fix, astfel că și dacă avem deja un loc de muncă stabil putem să ne rotunjim veniturile. Dacă te pricepi destul de bine la română, matematică sau o limbă străină o variantă la îndemână poate fi să meditezi copii. E adevărat, de cele mai multe ori părinții caută persoane cu experiență, dar poți ajuta lejer micuții de clasele I-IV la temele pentru acasă, chiar dacă nu ai o pregătire avansată. Iar dacă te întrebi câți bani faci în plus pe lună, ei bine, la un calcul simplu, chiar și 2000 de lei. Cum? Îți poți organiza săptămâna astfel încât să ai 4-5 întâlniri cu câte un elev de școală primară pentru a-l ajuta la lecții.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Altă variantă plăcută de a-ți rotunji venitul lunar, este aceea de blogging. La noi a devenit destul de cunoscută în ultimii ani, chiar dacă nu foarte mulți îndrăznesc să încerce. Rețeta este destul de simplă: trebuie doar să ai o pasiune, fie că vorbim despre călătorit, gătit, machiaj sau alte pasiuni, iar să scrii despre ceea ce-ți place îți poate aduce bani. Venitul nu este nicidecum unul stabil însă.

În funcție de ceea ce faci, poți câștiga de la 100 euro pe lună, până la câteva mii de euro.

Apoi, vorbim despre a fi social media manager. Un job pe care îl poți face stând în pat, pe scaun, la masă, mai pe scurt de oriunde din lume pentru că nu trebuie să faci altceva decât să postezi pentru un brand sau o persoană publică, pe rețelele de socializare. Mai trebuie să răspunzi și la comentariile celor care sunt interesați de postări. Gestionarea unui cont de Instagram, de exemplu, în București se plătește cu aproximativ 1000 lei – 1500 lei pe lună.

Dacă te pricepi să faci prezentări interactive în Powerpoint sau afișe care captează atenția, îți poți oferi serviciile de graphic design pe platformele de freelance. Sunt multe persoane sau firme care poate nu au timpul necesar pentru a aranja informația într-o formă plăcută, așa că aici intervii tu. Poți câștiga chiar și 500 de euro pe lună, în funcție de câte oferte primești.

O altă metodă de a face bani în plus pe lună este să devii asistent personal virtual, asta înseamnă se te ocupi de agendele unor oameni foarte ocupați care au nevoie de asistenți personali. Ține cont însă că trebuie să știi foarte bine engleza. Ca să-ți faci o idee, poți să arunci un ochi pe platforme de angajare.

Pe oră, poți câștiga chiar și 100 lei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cine ar fi crezut că poți face bani daca ai o voce plăcută? Sună interesant, nu? Ei bine, dacă ai o voce expresivă, o poti vinde pentru reclame. Poți atinge și suma de 1.000 de euro lunar dacă îți dai interesul și ai un dram de noroc.”, a transmis Andra Ionescu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si