Românii trebuie să stea 14 zile în carantină dacă vin din Italia, din zona afectată de coronavirus

Autoritățile române au hotărât: toate persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

K.B., duminică 23 februarie 2020 , 12:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Toate persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, informează autorităţile române.

Citeste si: Pomană de 7 ani pentru Dumitru Sechelariu! Fostul primar și patron de fotbal a murit la 54 de ani, la Viena

Citeste si: Afacerea imobiliară spectaculoasă a lui Victor Piţurcă! Poreclit Satana, antrenorul îşi ridică un ansamblu rezidenţial lângă Catedrala Mânturii Neamului!

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene, iar ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialisti din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe si unități sanitare.

Citeste si: VIDEO | Fostul prefect al Constanței, în arest la domiciliu după ce a produs un accident mortal

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!

Autorităţile informează că toate persoanele, care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU, potrivit Observator.tv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si