Românii veniți din Diaspora, ajutați de stat. „Se află într-o situație delicată”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că se ia în calcul o măsură de sprijin pentru românii veniți în țară din Diaspora care au rămas fără venituri, în contextul crizei de coronavirus.

Author: I.C. joi 02 aprilie 2020 , 12:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Mă gândesc la o măsură de sprijin pentru cei care au rămas fără venituri, din situații care au plecat de la migrarea lor din altă țară în care nu au mai avut ce să muncească.

Sunt mai multe preocupări pe care le am, dar acestea trebuie decise cu autoritățile locale care trebuie să intre în dialog cu noi”, a declarat Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

Citeste si: La ce distanţă maximă de casă poate fi magazinul de la care ne facem cumpărăturile? Răspunsul clar al autorităților

Ministrul Muncii a adăugat că sunt în lucru mai multe idei pentru a ajuta categoriile vulnerabile.

„Nu îi putem lăsa pe acești oameni în situația de a nu mai avea ce să mănânce. Sunt în lucru mai multe idei care se vor contura pentru sprijinirea acestor categorii vulnerabile.

Sunt mai multe categorii de persoane care se află într-o situație delicată și gândim niște măsuri care se le asigure inclusiv hrana și cele necesare pentru viața de zi cu zi”, a adăugat ministrul Muncii.

Citeste si: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 94

Aceasta a mai spus că sunt necesare dialogul și consultarea cu autoritățiilor locale pentru rezolvarea problemelor.

Citeste si: Ce spune ministrul de Interne despre posibilitatea închiderii Bucureștiului

„Suntem responsabili cu toții și noi nu vom ezita și nu vom prelungi cu nimic luarea deciziilor. Dar, repet, acestea trebuie să se întâmple prin dialog și consultare cu autoritățile locale care trebuie să comunice acest lucru. Mi s-a întâmplat să mi se spună că nu există nicio problemă pentru a ascunde o problemă managerială și nu e cazul să o ascundă acum”, a conchis Violeta Alexandru.

Control la vama Nădlac

Ministrul de Interne Marcel Vela a trimis miercuri un control la Vama Nădlac pentru a verifica activitatea la frontieră, în contextul în care cetățenii români trec pe jos frontiera din Ungaria în România.

„A mai apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România, din Ungaria, şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită, pentru că dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”, declara, miercuri, Marcel Vela.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si