Românii vor fi nevoiți să plătească până la trei facturi deodată

Furnizorii nu au putut modifica softurile la timp, așa că românii vor fi nevoiți să plătească până la trei facturi deodată.

Author: Diana Puiu marți 04 octombrie 2022 , 16:10

Românii vor fi nevoiți să plătească până la trei facturi deodată

Românii vor fi nevoiți să plătească până la trei facturi deodată

[Sursa foto: economedia.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, asta pentru că nu au avut timp să adapteze softurile de emitere a facturilor.

Citeste si: Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

"Cred că toţi furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecţie a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situaţii, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările", a spus Dărăban.

Citeste si: Cel mai ieftin kilowatt costă 0,68 de lei. Cine beneficiază de acest tarif

"Va depinde de la caz la caz. Fiecare furnizor va încerca să fie cât mai puţin afectat, pentru că emiterea cu întârziere a facturii înseamnă o întârziere şi pentru ei în încasări, ceea ce se adaugă la riscurile şi la problemele de acces la lichiditate ale furnizorilor", a precizat reprezentanta ACUE.

Spitalul de Urgență din Focșani riscă să rămână fără gaz și curent

Conducerea celei mai mari unități spitalicești a cerut ajutorul Consiliului Județean Vrancea pentru că Ministerul Sănătății a refuzat să îi ajute cu plata facturilor.

„Creșterea prețului la utilități a îngenuncheat bugetul unității noastre.  Situația financiară  a spitalului este instabilă datorită faptului că decontările de la CJAS Vrancea sunt la pragul minim, iar prețurile furnizorilor, mai ales a celor de la gaz și energie electrică, au crescut de până la 5 ori.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Energiei a dezvăluit cum vor plăti românii facturile în următoarea perioadă

Valoarea mare a facturilor la utilități pe lunile februarie, martie, aprilie au adus spitalul în imposibilitatea de a le achita. Suma facturilor la utilități este una exagerată, peste puterea de plată a instituției.", spun autoritățile.

Citeste si:  VIDEO- Coaliția de guvernare s-a răzgândit în privința creșterilor de salarii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si