Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridica a Parlamentului European, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Author: D.S. joi 26 septembrie 2019 , 12:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris, pe Facebook, Siegfried Mureșan.

Citeste si: Rovana Plumb este propusă comisar european pentru Transporturi

Rovana Plumb a spus în faţa Comisiei Juridice a Parlamentului European că banii cu care a finanţat campania electorală a PSD (800.000 de lei) au fost împrumutaţi de la o cunoştinţă din cercul de prieteni, susţin surse de la Bruxelles pentru Adevarul. Nu a fost convingătoare, mai ales după ce AEP a anunţat ieri că nu va restitui niciun leu cheltuit de PSD în campanie. Rovana Plumb ma are un împrumut dubios de 800.000 de euro.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

FOTO: Octav Ganea, Inquam Photos

Citeste si: Rovana Plumb a împrumutat PSD cu 800.000 de lei! A luat banii de la o persoană fizică!

Două împumutui au îngropat cariera europeană a Rovanei Plumb: unul de 800.000 de euro, pentru nevoi personale, altul de 800.000 de lei (170.000 de euro), bani cu care Rovana Plumb a finanţat campania PSD pentru alegerile europarlamentare, fiind cap de listă pentru Bruxelles. Întrebată în PE de unde a avut banii pentru finanţarea partidului, Rovana Plumb a răspuns: „de la o cunoştinţă din anturajul meu“, susţin sursele citate. Persona respectivă e o anume Elena Loghin.

Citeste si: Rovana Plumb este propusă comisar european pentru Transporturi

Comisia Juridică a Parlamentului European a dat joi două voturi împotriva Rovanei Plumb: mai întâi, în urma audierilor, Comisia Juridică i-a dat aviz negativ pentru funcţia de Comisar european pe Transporturi, din cauza lipsei de transparenţă din declaraţiile de avere şi a explicaţiilor neconvingătoare. Au fost 15 voturi pentru respingere, 6 voturi împotrivă şi două abţineri, scrie adevarul.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si