Rugăciune către Sfântul Nicolae

Rugăciune către Sfântul Nicolae. Cunoscut și drept "Ocrotitorul copiilor", Sfântul Nicolae este cinstit la data de 6 decembrie.

vineri 06 decembrie 2019 , 11:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, mai exact din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Citeste si: Peste un milion de români poarta numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

Citeste si: Rugăciune post. Atrage binele în viața ta

Încă din copilărie, Sfântul Nicolae a dovedit credinţă excepţională, iar în timpul tinereţii s-a făcut remarcat prin purtare aleasă, post, discernământ şi viaţă duhovnicească intensă.

Rugăciune către Sfântul Nicolae

Rugăciune către Sfântul Nicolae

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Citeste si: Rostește rugăciunea care te scoate din impas și care te ajută să ai bani mulți

Citeste si: Rugăciunea de luni. Ce să rostești la început de săptămână

Citeste si: Rugăciune Sfântul Andrei. Ce să rostești sâmbătă pentru a fi ferit de necazuri

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.", este Rugăciune către Sfântul Nicolae.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si