Ședință de lucru cu miniștrii Sănătății și Educației, convocată de Klaus Iohannis pe tema începerii noului an școlar

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat joi, 26 august 2021, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care vor participa ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Author: Andreea Bolocan joi 26 august 2021 , 12:50

Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru palatul cotroceni
Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa a fost convocată pentru ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

La finalul şedinţei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă (oportunităţi de imagine pentru cameramanul şi fotograful oficiali; declaraţia va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisiune în direct şi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru a vedea declarația de presă LIVE acceseză următorul LINK.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 26 august 2021, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care vor participa ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu”, anunţă Administraţia prezidenială.

Citeste si: Noul an școlar 2021 – 2022: Ce scenarii se aplică şi ce elevi fac ore doar online?

Școlile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat vineri, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar în contextul pandemiei de coronavirus, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi. Cîmpeanu a subliniat că peste nivelul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.

”Toţi participanţii la această discuţie au agreat că şcolile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ţine şcolile deschise până la pragul de şase la mie. Peste pragul de şase la mie sigur că apar o serie de condiţii. Aceste condiţii nu vor dezavantaja persoanele vaccinate fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidenţă beneficii din această perspectivă pentru elevii şi profesorii care sunt vaccinaţi. Peste pragul şase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcţie de vârstă, în funcţie de specificul activităţii, iar la carantină sigur că da se opreşte întreaga activitate”, a afirmat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu [Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu a menţionat că îşi doreşte să nu se ajungă la pragul de şase la mie şi toate şcolile să fie deschise.

Citeste si: Părinții vor trebui să completeze formularele de vaccinare la începerea școlilor. Află care sunt întrebările

”Va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli”

”Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de şase la mine, deci vom putea menţine toate şcolile deschise.  Oricum copiii circulă, este de preferat să fie într-un mediu controlat şi va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli, foarte riguros decât să circule în medii necontrolate, în plus nu vor fi pierderi educaţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si