Rugăciunea care trebuie rostită de Schimbarea la față a Domnului. Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită în timpul postului Sfintei Marii, 6 august, și este marcată în calendarul ortodox cu dezlegare la pește.

Aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Schimbarea la față a Domnului, pentru sănătate, iertare și liniște sufletească.

Rugăciunea de Schimbarea la față a Domnului

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință  (numește dorința).  Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Citeste si: Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

Rugăciunea care trebuie rostită de Schimbarea la față a Domnului

Rugăciunea care trebuie rostită de Schimbarea la față a Domnului

Ce semnificație are această sărbătoare?

Schimbarea la Față a Domnului este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși, fiind marcată cu o cruce roșie, dar și cu dezlegare la pește, deoarece pică în Postul Adormirii Maicii Domnului.

În Noul Testament este menționat faptul că Iisus Hristos împreună cu  trei dintre ucenici, Apostolii Petru, Iacov și Ioan au mers pe Muntele Tabor unde, iar în timp ce Îl priveau, Mântuitorul a început să strălucească foarte puternic.

În timpul acestei străluciri, au venit Ilie și Moise din Vechiul Testament și au vorbit cu Iisus, iar ucenicii au rămas muți de uimire.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2022: Tradiţii şi obiceiuri româneşti

În ziua Schimbării la Față a Domnului se dă dezlegare la pește, deoarece această sărbătoare este celebrată în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va începe pe 1 august 2022 și durează până pe 14 august. 

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Totodată, Schimbarea la Față a Domnului este singura zi din post în care se poate mânca pește. Postul Adormirii Maicii Domnului este al treilea post din cele patru de peste an, dar și postul cu cele mai puține dezlegări la pește.

Postul Adormirii Maicii Domnului precede sărbătoarea cu același nume, care este sărbătorită de creștini în fiecare an la data de 15 august.

Citeste si: Rugăciunea către Sfântul Pantelimon: Are puteri tămăduitoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si