Pe data de 26 octombrie este sărbătorit Sfântul Dumitru. Acesta mai este cunoscut și ca Izvorâtorul de Mir. 

Cine a fost Sfântul Dumitru?

Sfântul Dumitru se sărbătorește anual pe data de 26 octombrie. Pe data de 27 octombrie, a doua zi, în calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi. Acesta mai este numit și Ocrotitorul Bucureștilor. 

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pe 26 octombrie 2023, de Sfântul Dumitru

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pe 26 octombrie 2023, de Sfântul Dumitru

Citește și: Sărbătoare mare pentru români: Pe ce dată este Sf. Dumitru 2023? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă

Moaștele sale sunt în biserică, pe locul martiriului său din Tesalonic. Din acestea curge mir, motiv pentru care se mai numește și Izvorâtorul de Mir. Potrivit tradițiilor, este un mir miraculos și se dăruiește creștinilor cu diverse boli grave spre vindecare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sărbătoarea este foarte importantă pentru credincioși. Această zi este marcată de numeroase tradiții și obiceiuri.

Sfântul Dumitru mai este considerat ca fiind patronul păstorilor, cel care desfrunzește codrul și usucă toate plantele. 

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostim de Sfântul Dumitru 

În această zi sfântă este bine să rostim următoarea rugăciune:

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pe 26 octombrie 2023, de Sfântul Dumitru

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pe 26 octombrie 2023, de Sfântul Dumitru

„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu și harazit să ocupi funcția de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ți-a îngăduit să poți vești cu mai multă ușurință și autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenințările lui, ci ai renunțat la orice demnitate lumească pentru a câştiga fericirea veşnica.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Dumitru 2023. Mesaje și urări cu ”La mulți ani”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Împărțind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruință al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulițele ucigașilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o dă trăirea sinceră a credinței. Binecuvântează-mă şi pe mine, ca să mă pot împotrivi greutăților pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apăra credința. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferințele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.
Da-mi si mie harul să fiu în viață o plăcută mireasmă a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulți pe drumul mântuirii prin pilda şi rugăciunea mea.

Amin.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si