Rusia a cerut plecarea forţelor NATO din România şi Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate, a relatat vineri agenţia de presă rusă RIA, citată de Reuters.  

Moscova a cerut garanții din partea NATO

În aceste condiții blocul militar va înceta să se mai extindă şi va reveni la graniţele sale din 1997. 

“Unul dintre elementele de bază ale iniţiativelor noastre este formulat în mod special foarte clar şi nu permite alte interpretări. Este vorba de retragerea forţelor străine, tehnicii şi armamentelor, precum şi de alţi paşi în scopul revenirii la configuraţia care era în 1997 pe teritoriul ţărilor care nu erau membre NATO la acea dată. Printre acestea se numără şi Bulgaria şi România ”, a menţionat MAE rus.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citeste si: Tensiuni tot mai mari la granița României. "Rusia poate să atace foarte rapid", spune secretarul de stat american Antony Blinken, prezent la Kiev

Joe Biden, anunț de ultimă oră

Biden a anunțat sporirea trupelor NATO în România și Bulgaria.

”Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state.

Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat preşedintele Biden.

”Mă îngrijorează că lucrurile ar putea scăpa de sub control foarte uşor. Sper că Vladimir Putin înţelege că în toată regula”, a declarat Biden.

Citeste si: Trupele militare rusești au început să se retragă din Kazakhstan

Care este reacția președintelui Klaus Iohannis

”Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a reacționat președintele României, Klaus Iohannis.

Citeste si: Vladimir Putin sună mobilizarea în fața valului Omicron


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si