Pe lista actualizată publicată de Guvernul de la Moscova au fost incluse cinci țări din Europa- Grecia, Danemarca, Slovenia, Croaţia şi Slovacia.

Citeste si: Rusia și Ucraina semnează la Istanbul un acord privind exportul de cereale prin Marea Neagră

La începutul lunii martie, la scurt timp după începerea aşa-numitei "operaţiuni militare speciale" în Ucraina, președintele rus  Vladimir Putin a ordonat guvernului să întocmească o listă a ţărilor care desfăşoară "acţiuni neprietenoase" împotriva Rusiei.

Citeste si: Ungaria negociază cu Rusia pentru gazele naturale: Szijjarto a ajuns joi la Moscova

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

România a fost inclusă în prima listă neagră redactată de Ministerul de Externe de la Moscova, alături de majoritatea statelor UE și de SUA, Marea Britanie, Japonia sau Canada.

Moscova acuză "acțiunile ostile" ale altor țări

''Lista aprobată de guvern nu este definitivă şi poate fi extinsă, având în vedere acţiunile ostile în curs de desfăşurare ale statelor străine împotriva misiunilor ruseşti din străinătate'', conform comunicatului prezentat de Agerpres.

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Volodimir Zelenski. Președintele a făcut anunțul pe Instagram

Adoptarea unor restricţii, inclusiv interdicţia totală de a angaja persoane din Rusia, este prevăzută în decretul privind măsurile de răspuns la "ţările neprietenoase" semnat de preşedintele rus Vladimir Putin la 23 aprilie.

Ungaria, cea mai prietenoasă țară din UE cu Rusia lui Putin

Rusia se aşteaptă să îşi dezvolte relaţia "strategică" pe care o are cu Ungaria, în ciuda sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană împotriva Moscovei, a declarat joi şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, potrivit AFP.

"Apreciez sincer relaţiile noastre. Discuţiile noastre de azi au confirmat natura lor durabilă şi strategică. Şi le vom dezvolta prin toate mijloacele posibile", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă comună, la Moscova, cu omologul său ungar Peter Szijjarto.

lavrov ungaria rusia

Serghei Lavrov, împreună cu omologul său ungar Peter Szijjarto - 21 iulie 2022

[Sursa foto: Twitter]

Rusia nu va permite ca sancţiunile europene "să interfereze în cooperarea noastră şi vom căuta soluţii pentru ca această cooperare să devină în toate domeniile impermeabilă la aceste capricii şi încercări de pedepsire", a adăugat șeful diplomației ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si