"Nu este dureros, este distructiv", transmite Rusia Occidentului după amenințarea privind sancțiunile impuse lui Putin
Rusia a lansat miercuri noi avertismente la adresa SUA. Regimul de la Kremlin consideră "distructivă" ideea unor sancţiuni la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, menţionată cu o zi în urmă de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, în cazul unei invazii ruse în Ucraina.

Amenințări indirecte între Joe Biden și Vladimir Putin. Atunci când Washingtonul sancţionează personalităţi străine, aceasta implică cel mai adesea îngheţarea activelor lor şi interzicerea tranzacţiilor cu Statele Unite.
[Sursa foto: Twitter]In articol:
- Reacția Rusiei la sancțiunile împotriva lui Vladimir Putin
- Negocieri în "formatul Normandia" pentru evitarea războiului
- România, decizii în CSAT privind situația dintre Rusia și Ucraina
Citeste si: Care sunt țările care ar intra intr-un eventual război provocat de conflictul dintre Rusia și Ucraina
Atunci când Washingtonul sancţionează personalităţi străine, aceasta implică cel mai adesea îngheţarea activelor lor şi interzicerea tranzacţiilor cu Statele Unite.
Citeste si: Ministrul Apărării a vorbit despre trimiterea soldaților români în Ucraina
Reacția Rusiei la sancțiunile împotriva lui Vladimir Putin
"Din punct de vedere politic, nu este dureros, este distructiv", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind că aceste sancţiuni nu vor avea niciun efect.
Citeste si: Când vor intra cei 250 de lei pe cardurile sociale de alimente. Guvernul a anunțat data oficială- kanald.ro
Dimitri Peskov a mai spus că legislaţia rusă interzice în principiu înalţilor responsabili ai ţării să dispună de active în străinătate, apreciind prin urmare că astfel de măsuri "nu sunt deloc dureroase" pentru autorităţi.
Anchete realizate de media independente ruse, precum site-ul "Proekt.media", relevă că lucrurile nu stau tocmai aşa, mulţi oficiali de la Moscova ascunzându-şi averile în zone offshore, potrivit Agerpres.
Negocieri în "formatul Normandia" pentru evitarea războiului
Miercuri, 26 ianuarie, are loc o reuniune a consilierilor diplomatici ai preşedinţilor rus, ucrainean, francez şi cancelarului german, în aşa-numitul format "Normandia", în care Franța și Germania au rol de mediatori.
"Sper că va fi o discuţie bună, deschisă şi care se va solda cu rezultate maxime", a spus Dmitri Peskov.
Din partea Rusiei la aceste discuţii participă Dmitri Kozak, şeful adjunct al administraţiei de la Kremlin, responsabil de dosarul ucrainean.
România, decizii în CSAT privind situația dintre Rusia și Ucraina
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), miercuri, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, unde participă și premierul Nicolae Ciucă.
Pe lista de subiecte a ședinței apar subiecte ce fac referire la situația de securitate, tensiunile din Ucraina și modul în care va acționa România.