Rusia sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi pe timp de pandemie

Creştinii ordodocşi ruşi au sărbătorit aproape ca de obicei Crăciunul pe stil vechi, în timpul pandemiei, purtând măşti, respectând distanţarea socială şi rugându-se la slujbe în biserici şi catedrale în întreaga ţară, iar Vladimir Putin, care nu a fost încă vaccinat împotriva covid-19, s-a dus la o mică biserică din regiunea Novgorod fără să poarte o mască de protecţie, informează Euronews.

Author: Alina Raducu joi 07 ianuarie 2021 , 16:35

Rusia sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi pe timp de pandemie
Rusia sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi pe timp de pandemie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile, care au urmărit situaţia covid-19, au observat că biserica nu este o zonă roşie. Că totul este respectat aici, mai bine decât în transportul public sau în magazine.

Distanţarea socială este respectată, oamenii poartă mască”, declară protopopul Vladimir Vigilianski, rectorul Bisericii Sfintei Martire Tatiana.

Crăciunul pe stil vechi sărbătorit pe timp de pandemie, în Rusia

Această capelă, situată la câţiva paşi de Kremlin, era plină de credincioşi, iar marcaje amplasate pe podea indică locul în care să se stea în vederea respectării distanţei siguranţei sanitare.

Un credincios, Daliil Sidorov, apreciază că ”ameninţarea de a fi contaminat nueste mai mare decât în orice magazin. Ne amintim încă de Paşti, când Bisericile au fost închise şi a fost o adevărată provocare pentru noi”.

”Vii şi te simţi ca şi cum ai fi protejat, aici.

Sperăm ca puterile celeste să ne apere”, afirmă Elena, o pensionară.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat, cu toate acestea, pe credincioşii în vârstă şi pe cei mai fragili să rămână acasă şi să urmăreascăslujba de Crăciun la televizor.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat pe enoriaşi să respecte toate măsurile sanitare de precauţie şi i-a comparat pe cei care nu cred în pandemia covid-19 cu cei care nu cred în Dumnezeu, potrivit corespondentei Euronews la Moscova, Galina Polonskaia.

Citeste si: VIDEO- Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit cu un foc special, Badnjak


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si