Țara care a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de la începutul anului trecut

Irlanda a anunţat, miercuri, adoptarea celor mai stricte restricţii legate de Covid-19 de la începutul anului trecut, în urma unui ”tsunami” de infecţii provocate de noua tulpină a coronavirusului care a urcat numărul spitalizărilor la un nivel record şi a provocat temeri că sistemul de sănătate va fi depăşit de situaţie, transmite Reuters.

Author: Andreea Bolocan joi 07 ianuarie 2021 , 08:01

Irlanda prelungeste restrictiile coronavirus
Țara care a anunţat cele mai stricte restricţii legate de noul coronavirus de la începutul anului trecut[Sursa foto: https://apnews.com/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rata de infectări cu COVID-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori, la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentată de nouă tulpină, mai contagioasă, indentificată prima oară în Marea Britanie, şi de relaxarea restricţiilor înainte de Crăciun.

Autorităţile au raportat miercuri un maxim record de 7.836 de cazuri

”Lucrătorii din sănătate, deja extenuaţi, se confruntă acum cu un tsunami deinfecţii, chiar mai mare ca în primul val”, a declarat premierul Micheal Martin într-o conferinţă în care a anunţat noile măsuri.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu pacienta de 95 de ani bolnavă de coronavirus?! Răspunsul medicilor

Școlile și șantierele de construcție vor fi închise pentru cel puțin 3 săptămâni

Guvernul a decis, miercuri, închiderea majorităţii şcolilor şi a şantierelor de construcţie, pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, înăsprind carantina care închisese deja majoritatea unităţilor de cazare şi a magazinelor, în timp ce vizitele la domiciliu fuseseră interzise.

Citeste si: Coronavirus continuă să facă victime. Peste 1.000 de decese raportate într-o singură zi

Barurile și restaurantele ar putea fi închise până în martie

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat că barurile şi restaurantele din  Irlanda ar trebui să fie pregătite pentru faptul că vor rămâne probabil închise până la sfârşitul lunii martie, în timp ce ţara aşteaptă livrarea a unor vaccinuri suficiente pentru a controla virusul.

Numărul pacienţilor cu Covid-19 din spitalele irlandeze a atins miercuri un nivel record de 921, peste vârful de 881 atins în aprilie. Internările pentru Covid-19 cresc cu 10% pe zi, potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si