Cine sunt oamenii cu cel mai mare salariu de la BNR. Sunt plătiți ca niște regi

Cine sunt oamenii cu cel mai mare salariu de la BNR. Banca Națională este unul dintre cei mai generoși angajatori din România, cu salarii extrem de atractive nu doar pentru cei din conducere, ci și pentru funcționarii obișnuiți.

Author: Razvan Ilie luni 04 ianuarie 2021 , 20:53

mugur isarescu bnr
Mugur Isărescu, venituri cumulate de 63.700 lei pe lună
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cine sunt oamenii cu cel mai mare salariu de la BNR

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu primește un  salariu lunar net de 44.500 lei,  la care se adaugă o indemnizație de membru al Consiliului de administrație în valoare de  19.200 lei.

Al doilea om din BNR, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu  încasează lunar aproape 42.000 lei,  plus Indemnizația de membru al Consiliului de administrație de  19.000 lei net pe lună.

Citeste si: Factura la energia electrică 2021. Veste bună de la ANRE despre semnarea noilor contracte

Și ceilalți doi viceguvernatori primesc sume importante la sfârșit de lună: câte (salariul), plus  18.900 lei  – indemnizația de membru CA.

Așa arată salariile din BNR - conducerea executivă

Alte venituri pentru coducerea executivă a BNR

Potrivit site-ului Băncii Naționale, în plus față de salariul lunar, cei din conducerea executivă a BNR primesc şi alte venituri, după cum urmează:

Indemnizație de vacanță – 100% din salariul net lunar;
Alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare;
O sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004.

La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, diferențiat, astfel:
5 ani – 10 salarii;
4 ani – 8 salarii;
3 ani – 6 salarii.
Membrii Consiliului de administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

Venituri pentru conducerea ne-executivă din BNR

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României- Csaba Balint, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan-Radu Ruşanu și Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 18.994 lei. Aceștia pot beneficia şi de alte venituri conform legii.

Ce salarii primesc directorii din BNR vezi în tabelul de mai jos. Directorii din Centrala BNR pot primi chiar și 33.000 lei lunar.

Ce salarii au angajații din BNR

Cei 2.000 de angajaţi ai BNR sunt printre cel mai bine plătiţi salariați din economie.  Un angajat al Băncii Naţionale  câştigă, în medie, 1.700 de euro net pe lună,  potrivit unui calcul pe baza datelor din raportul din 2019 al Băncii Naționale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si