Pentru personalul cu studii superioare, salariul minim brut rămâne la 2.350 lei brut lunar.

Salariul minim diferenţiat pentru angajaţii din construcţii, de circa 3000 minim brut lunar, va fi păstrat în continuare la acest nivel.

La nivel naţional, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna octombrie de 3.116 lei, în urcare faţă de luna precedentă cu 34 lei (+1,1%), arată datele transmise recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,6%. În luna octombrie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5090 lei, cu 49 lei (+1%) mai mare decât în luna septembrie 2019.

Amenzile de circulaţie cresc substanţial ca urmare a amânării intrării în vigoare a modificărilor la OUG 114, contestate la CCR, şi a creşterii salariului minim

Punctul de amendă creşte, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei. Proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament şi prin care valoarea punctului de amendă era îngheţată şi pentru anul acesta la 145 lei a fost atacat la Curtea Constituţională de către PSD, iar preşedintele nu îl poate promulga până la decizia Curţii.

Amânarea intrării în vigoare a proiectului are ca efect majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, care vor creşte o dată cu majorarea salariului minim, şi majorarea cuantumului sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă, scrie Profit.ro.

De asemenea, aleşii locali vor putea solicita şi ei pensii speciale. 

Salariul minim brut lunar va creşte la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei în prezent.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament şi prin care sunt eliminate taxele şi obligaţiile impuse de Guvernul Dăncilă în domeniul bancar, energetic şi al fondurilor de pensii private, a fost contestat luni, atât pe formă, cât şi pe fond, de PSD, la Curtea Constituţională, astfel că nu va  nu va putea intra în vigoare înaintea unei decizii a Curţii.

Citeste si: Trei bărbaţi implicaţi în uciderea bărbatului găsit mort într-o casă din Bucureşti au fost reţinuţi

Citeste si: Cod galben de ceaţă în 11 judeţe

Citeste si: Cosmin Olăroiu construieşte un ansamblu rezidenţial cu 7 blocuri! Antrenorul a făcut avere în China, unde câştigă 28 de milioane de euro în 4 ani!

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Prin urmare, cum proiectul nu poate intra în vigoare, valoarea punctului de amendă se va calcula la 10% din salariul minim brut în vigoare la 1 ianuarie 2020 şi va fi în cuantum 223 lei, reprezentând o majorare de aproape 54% faţă de nivelul actual, notează  Profit.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si