VIDEO | Pericolul din masa de Sărbători. Ce ne sfătuiesc nutriționiștii

Masa de sărbători ne poate trimite la spital! Este avertismentul specialiștilor, care au descoperit în magazine produse aparent tradiţionale pline de aditivi periculoşi. Toba, lebărul, caltaboșul sau salata de boeuf sunt doar câteva dintre preparatele care ascund coloranți și conservanți. Culmea este că, deși mulţi clienți știu aceste lucruri, spun că, pentru ei, gustul bogat, chiar şi artificial, este mai important decât calitatea.

D.S., marți 10 decembrie 2019 , 20:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tobă, piftie, sarmale sau salată de boeuf, toate vor fi pe masa de sărbători în mai puțin de trei săptămâni. Deși unele astfel de produse par a fi tradiționale, ele nu sunt lipsite de pericole.

Specialiştii ne sfătuiesc, pe cât posibil, să avem pe masa de sărbători mâncăruri pregătite în casă. Iar când cumpărăm din comerț, să fim foarte atenți la etichete.

SORIN MIERLEA, PREȘEDFINTE INFOCONS: Dacă știm că lebărul trebuie să conțină ficat și primul ingredient nu este ficat, atunci putem să-l punem înapoi la raft, să ne uităm întotdeauna ingredientele sunt în ordine descrecătoare.

Citeste si: Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci

În fața listelor de E-uri, conservanți sau potențiatori de aromă care par că nu se mai termină, mulţi clienţi sunt nepăsători.

Chiar și banala salată de boeuf cumpărată din comerț, poate conține ingrediente îndoielnice.

FLORIN BĂLĂNICĂ, nutritionist: Conține legume 50 la sută, după care floarea soarelui , proteine din lapte, zahăr și de aici urmează o lungă listă de E-uri, pentru că, fără dubiu, acest produs trebuie să reziste mult în magazin.

Nutriționiștii spun că astfel de produse consumate în exces în perioada sărbătorilor pot deveni adevărate bombe cu ceas pentru organism.

Citeste si: VIDEO | Târguri cu bunătăți și de la alții. Porumbul este adus din Bulgaria

FLORIN BĂLĂNICĂ, NUTRIȚIONIST: Ne expunem la obezitate, la tulburări gastro-duodenale și de aici vorbim de o paletă varoată de afecșiuni de la diabet, hipertensiune și diverse boli oncologice.

Tot specialiștii spun că, un produs ar trebui să conțină cel mult trei tipuri de E-uri, astfel încât să nu reprezinte un risc major pentru sănătatea noastră.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si