Șapte persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară de la o ciorbă de perișoare

Șapte persoane aflate la o pomană au ajuns la spital după ce au făcut toxiinfecție alimentară de la o ciorbă cu perișoare.

Author: Diana Puiu miercuri 20 iulie 2022 , 18:48

Șapte persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară de la o ciorbă de perișoare

Șapte persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară de la o ciorbă de perișoare

[Sursa foto: doc.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multe persoane au acuzat stări de rău, iar șapte persoane au ajuns la spital după ce au mâncat de la o pomană. Aceasta a avut loc în comuna vasluiană Dragomirești, iar din verificările efectuate s-a constatat faptul că transportul alimentelor s-a făcut în condiții improprii.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui a demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident.

Din cele șapte persoane, trei erau din aceeași familie.

„În data de 18 iulie, începând cu ora 00,09 s-au prezentat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vaslui trei persoane, mamă, fiică şi bunică din satul Semenea, comuna Dragomireşti, cu următoarea simptomatologie: vărsături, dureri abdominale şi scaune diareice semiconsistente şi apoase.

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Citeste si: Un produs alimentar a fost retras din supermarket-urile din țară. Ce nereguli a descoperit ANSVSA

Simptomatologia a debutat la patru ore la bunică şi la aproximativ 24 de ore la mamă şi fiică de la consumul de alimente la cele două praznice (unul început la ora 10,00 şi celălalt la ora 10,30), organizate la două familii diferite. În urma anchetei epidemiologice efectuate s-au constat următoarele aspecte: la prima familie, numărul total al consumatorilor (praznicul început la ora 10,00) a fost de 23 de persoane; la a doua familie, numărul total al cosumatorilor (praznicul început la 10,30) a fost de 54 de persoane. Un număr de nouă persoane au participat la ambele praznice, din care şapte sunt internate. Numărul total de persoane simptomatice – 17, din care şapte internate în spital”, este concluzia inspectorilor DSVSA şi a celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Ancheta epidemiologică a rezultat că persoanele au ajuns la spital după ce au consumat o ciorbă de perișoare.

Citeste si: VIDEO Gest de nedescris: Doi miri și-au dat foc intenționat la nuntă

„Condiţiile de igienă din gospodăria primei familii au fost necorespunzătoare (spaţiu de preparare, condiţii de depozitare materii prime şi produs finit – improprii, prezenţă dăunători, vase de bucătărie, suprafeţe de lucru şi ustensile degradate. Condiţiile de igienă din casa praznicală, unde a doua familie a preparat şi organizat praznicul, au fost, în general, corespunzătoare. Condiţiile de transport materii prime în ambalaj de uz alimentar şi/sau vrac în sacoşe de plastic au fost improprii, cu autoturism personal, neautorizat pentru transport alimente la temperatură ambientală şi în timp necorespunzător (cel puţin trei ore de la achiziţie)”, explică reprezentanţii DSVSA Vaslui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si