Sarbatoare mare joi. În această zi, creștinii îl comemorează pe Sfântul Ioan Botezătorul, iar sărbătoarea cu cruce roșie este cunoscută lumii întregi sub numele de „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Citeste si: VIDEO| Spectacol, dar și emoții de Ziua Marinei. Un militar american a leșinat

Sfântul Ioan Botezătorul, „Înaintemergatorul”, a fost decapitat la cererea Irodiadei, după ce a fost întemniațat din cauză că îl critica public pe Irod pentru traiul nelegiuit de care a dat dovadă în fața lumii alături de soția fratelui său, Irodiada.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Zilele orașului Tulcea: Artiști de top, distracție cât cuprinde și public numeros

Sarbatoare mare joi. Irodiada i-a cerut fiicei sale, Salomeea, să îi spună lui Irod că dorește capul lui Ioan. Acesta a ținut cont de dorință și, temându-se că Ioan Botezătorul ar putea învia, i-a îngropat capul în propria curte, iar corpul a fost dar ucenicilor pentru înmormântare, la Sevastia.

Până în vremea împăraților Constantin și Elena, care au dus capul la Emesa, Siria, a rămas îngropat de Sfânta Ioana la Ierusalim, în multele Eleonului. 

Citeste si: Sfinţii Petru şi Pavel. Sărbătoare mare astăzi

Sarbatoare mare joi. Ulterior, capul sau a fost îngropat la Comane, iar mai apoi a fost dus de către Sfântul Ignatie la Constantinopol în anul 860. Mai mult, în timpul cruciadelor, o parte a capului său a fost luată de la Constantinopol și dusă la Amiens.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si